Профспілки вимагають скоротити робочий тиждень в Україні до 35 годин

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Профспілки вимагатимуть скорочення робочого тижня до 35 годин без зниження заробітної плати.

Профспілкові організації України вимагають переписати нову редакцію Трудового кодексу, щоб не допустити запропонованого урядом введення ненормованого робочого дня, а також скоротити робочий тиждень до 35 годин, як це прийнято в багатьох країнах Європи.

Як повідомили в прес-службі Національного форуму профспілок України (НФПУ), таке рішення було прийнято за результатами засідання Національної представницького органу профспілок України, в якому взяли участь НФПУ, Національна конфедерація профспілок України, Федерація профспілок малого і середнього бізнесу, також були проведені консультації з керівниками Конфедерації вільних профспілок України. Очолив Національний спільний представницький орган профспілок заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко.

Як підкреслив голова НФПУ Мирослав Якибчук, профспілки вимагатимуть скорочення робочого тижня до 35 годин без зниження заробітної плати.

"Роботодавці змушені будуть набирати нових працівників. Це дозволить забезпечити роботою щонайменше ще 2 мільйони громадян", - сказав Якібчук.

За результатами засідання представницького органу профспілок було створено три робочі групи з доопрацювання Трудового кодексу України та проекту закону про зайнятість. Також прийнято рішення провести низку спільних акцій.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні встановлена ​​40-годинний робочий тиждень. Новою редакцією Трудового кодексу в ряді випадків він продовжується до 48 годин. !zn

Читайте також:

Кабмін згоден за необхідністю допрацювати проекти Трудового та Житлового кодексів

Рада прийняла доопрацьований Митний кодекс із пропозиціями президента

Обличчям до малого бізнесу

Сергій Тігіпко: «Соціальні фонди, крім Пенсійного, належного контролю з боку держави не мають»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі