Виробникам неякісної продукції загрожують перевірки без попередження

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Від неякісної продукції споживачів хочуть захистити «непроханими» перевірками виробників - державний контроль зможе відвідати підприємство у будь-який момент.

Контролюючі органи зможуть перевіряти виробників продукції без письмового попередження за 10 днів. При цьому не пустити контролерів на підприємство через відсутність такого попередження вже буде не можна.

Відповідний законопроект №9733 вніс до Верховної Ради Кабінет міністрів.

Ним вносяться зміни до законів «Про захист прав споживачів» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (№877-V).

Зокрема Кабмін пропонує не застосовувати введену у 2007 році відповідну норму як таку, що суперечить європейським директивам. Також законопроект дозволяє проводити позапланову перевірку (при зверненні фіз- або юросіб про порушення) без згоди центрального органу влади на її проведення.

Окрім того, пропонується збільшити штрафи за реалізацію забороненої та фальсифікованої продукції: у розмірі вартості партії, але не більше 5 тис. грн. При цьому за повторне порушення протягом року - у розмірі 300% вартості партії товару (виконаної роботи, наданої послуги), але не менше ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше в уряді заявляли, що близько 40% товарообігу в Україні перебуває в тіні. Як повідомив прем'єр Микола Азаров, систему контролю за якістю товарів буде посилено. Адже, за його словами, апелювати до совісті виробників, які виробляють сосиски із сої, а в дитячі капці зашивають повсть, заражену бактеріями, - марна справа. !zn


Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі