Виробники мобільників скоро перейдуть на єдиний європейський стандарт для зарядних пристроїв

Поділитися
© newsinfo.ru
Виробники мобільних телефонів близькі до переходу на єдиний європейський стандарт для зарядних пристроїв. Технічні параметри нового стандарту, затверджені Європейською комісією, отримали підтримку 14 провідних компаній у цій галузі. Серед них - фірми Nokia, Apple, Samsung і Research in Motion (виробник телефонів Blackberry).
Виробники мобільних телефонів близькі до переходу на єдиний європейський стандарт для зарядних пристроїв. Технічні параметри нового стандарту, затверджені Європейською комісією, отримали підтримку 14 провідних компаній у цій галузі. Серед них - фірми Nokia, Apple, Samsung і Research in Motion (виробник телефонів Blackberry). На появу перших зарядних пристроїв, що відповідають цьому стандарту, очікують уже на початку 2011 року. Їх буде засновано на використанні технології мікро-USB, яку широко застосовують і зараз. Цілком можливо, що це покладе край теперішній плутанині, коли різні виробники використовують різні підходи. Процес розробки єдиного стандарту для зарядних пристроїв мобільних телефонів розпочали в червні 2009 року, коли Європейська комісія домоглася від низки компаній зобов'язань підтримати будь-які стандарти, які вона запропонує. Услід за цим було розроблено технічні вимоги до нових пристроїв, які тепер затверджено й розіслано виробникам. У заяві Єврокомісії йдеться, що багато європейців виступають проти несумісності для різних марок мобільних телефонів зарядних пристроїв, що існують зараз. Крім того, усунення необхідності замінювати зарядний пристрій при купівлі нового телефону принесе економічні й екологічні вигоди. Поки що новий стандарт стосується тільки смартфонів, тому що, на думку Єврокомісії, вони залишаться найпопулярнішим типом мобільного телефону протягом найближчих двох років. Антоніо Таджані, відповідальний в Єврокомісії з проблем промисловості й підприємництва, вітав публікацію нових стандартів і заявив: «Настав час галузі проявити відповідальність і розпочати виробництво апаратів, сумісних з новими зарядними пристроями». Наразі Єврокомісія проводить перемови з органами регулювання з різних країн, маючи намір зробити європейський стандарт глобальним.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі