Путін анонсував початок будівництва "Південного потоку" у кінці 2012 року

Поділитися
© Кадр телканала "Россия 24"
Газопровід "Південний потік" буде складатися з чотирьох ниток потужністю по 15,57 млрд куб.м кожна. Введення в дію першої з них поки заплановано на грудень 2015 року, виведення на повну потужність (63 млрд куб. м) - на 2018 рік.

Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що будівництво газопроводу "Південний потік" почнеться в кінці поточного року.

"У грудні минулого року додатковий імпульс отримав "Південний потік", - нагадав глава російської держави, відкриваючи робоче засідання саміту Росія-Євросоюз. - Турецька сторона схвалила його прокладання через виняткову економічну зону, ми отримали остаточний дозвіл від уряду турецької республіки". "Плануємо приступити до будівництва газопроводу в кінці поточного року", - зазначив Путін.

Говорячи про будівництво другої нитки «Північного потоку», російський президент повідомив: "Морська ділянка другої нитки "Північного потоку" практично завершена".

Читайте: РФ: «Північний» і «Південний» потоки врятують Європу від небезпеки блокування Україною постачання газу

Відзначимо, раніше представники «Газпрому» заявили, що після реалізації всіх запланованих «Газпромом» газотранспортних проектів, значення української ГТС у транзиті російського газу буде зведено до нуля. Проте пізніше у компанії зізналися, зазначивши, що повністю відмовитися від транзиту газу по Україні «Газпром» не зможе в будь-якому випадків. Так само вважають і в Єврокомісії: за словами її представника, враховуючи, що потреба в природному газі в найближчі роки буде рости, українська ГТС залишатиметься важливим шляхом його постачання в Євросоюз і на весь континент. !zn

Читайте також:

Азаров не бачить у Північному та Південному потоках особливої альтернативи українській ГТС

«Газпром» ризикує зірвати терміни будівництва «Південного потоку»

Через «Північний потік» Україна втратила 15% прибутку від транзиту газу

Азаров: якщо Росія припинить транзит газу, Україна знайде вихід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі