Рада дозволила Нацбанку встановлювати ліміт на розрахунок готівкою

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Нацбанк зможе на свій розсуд встановити максимальну суму розрахунку готівкою. Власників магазинів, в яких немає платіжних терміналів, штрафуватимуть на 8,5 тис. гривень.

Верховна Рада надала Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою. Законопроект в цілому підтримали 270 депутатів.

«Надати Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізосіб-підприємців», - йдеться в пояснювальній записці до документа.
Рада також надала право здійснювати діяльність платіжних систем в Україні тільки після їх реєстрації в порядку, встановленому НБУ.
Нацбанку документ надає право визначати напрями розвитку сучасних електронних банківських технологій, контролювати створення електронних платіжних інструментів, платіжних систем та засобів захисту банківської інформації, встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для осіб-підприємців.
Крім того, законопроект передбачає встановлення штрафу в розмірі 8,5 тис. гривень (500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) за обмеження або відмова в реалізації права споживача оплачувати покупки в торговельних точках за допомогою електронних платіжних засобів.
Контроль за наявністю у підприємців платіжних терміналів покладається на Державну податкову службу.
Законопроект також надає Податкової право здійснювати контроль за додержанням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.
Відповідний законопроект був зареєстрований у Раді 21 червня. ! Zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі