Рада підтримала в першому читанні створення Держреєстру кредитних історій

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Реєстр створюється і ведеться уповноваженим органом з метою збору і подальшого надання користувачам та суб'єктам кредитної історії інформації щодо того, в якому (яких) бюро сформована кредитна історія конкретного суб'єкта кредитної історії.

Ідею створити Державний реєстр кредитних історій для обміну інформацією між бюро кредитних історій (БКІ), фінансовими установами та державними органами підтримала в першому читанні Верховна Рада.

За прийняття за основу відповідного законопроекту народного депутата Василя Горбаля (фракція Партії регіонів) (№ 10292) 2 жовтня проголосували 260 депутатів при необхідному мінімумі 226.

"У Державному реєстрі кредитних історій буде збиратися інформація про те, в якому з існуючих БКІ сформована кредитна історія конкретного суб'єкта кредитної історії", - пояснював необхідність прийняття документі його автор.

Законопроект також наділяє Державну податкову службу функцією надання БКІ інформації з Держреєстру фізичних осіб - платників податків, вносячи відповідні правки у Податковий кодекс.

На думку автора законопроекту, введення в законодавство передбачених законопроектом норм створить правові умови для врегулювання наявних проблем в обміні інформацією між бюро кредитних історій, фінансовими установами та державними органами. !zn

Читайте також:

Кредитним спілкам заборонять залучати депозити

Обмеження готівкових розрахунків призведе до зростання кредитування

Найбільш злісні позичальники сидять у Верховній раді, - банкір

Українці заборгували банкам майже 190 мільярдів гривень


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі