Регіонал купив за державні кошти квартири у своєї сім`ї

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністерство економіки 19 квітня погодило Національному університету Державної податкової служби України придбання квартир в м. Ірпінь шляхом участі у фонді фінансування будівництва на суму 7,78 млн грн. Джерелом фінансування вказані кошти державного бюджету. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі «у одного учасника» повідомляється, що «критеріям і технічним вимогам замовника відповідає єдиний житловий будинок, а саме – будинок, що будується за адресою: місто Ірпінь, вулиця Тургенівська, 50 (управитель фонду фінансування будівництва – Публічне акціонерне товариство «Брокбізнесбанк», забудовник – ПАТ «Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство»). Будинок планується до здачі в експлуатацію у IV кварталі 2011 року.

Університет купує 403,9 кв. м. Вартість одного квадратного метру в Ірпені склала 19 250 грн, або 2,4 тис. дол., що в півтора-два рази дорожче від квартир в новобудовах Києва.

Керівником Національного податкового університету є народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник. Головою правління ПАТ «Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство» працює його сестра Олена Мельник. 43% акцій компанії належить брату народного депутата - ректора Олександру Мельнику, ще 20% належать сину депутата Максиму Мельнику.

Нагадаємо, наприкінці 2010 року університет придбав квартири в цій самій новобудові на 3,78 млн грн у тієї ж фірми.

Також податковий університет орендує приміщення для гуртожитку та навчальних корпусів у ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія», яке належить сину нардепа-ректора Максиму Мельнику.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі