Рейтинг найбагатших українців поповнився Шуфричем і сином Януковича

Поділитися
© rt.com
За минулий рік сумарний капітал усіх фігурантів рейтингу українських багатіїв зменшився до 54 мільярдів доларів. Основна причина - друга хвиля кризи. Тим не менше, у Топ-100 з'явилися і нові особи.

Через рік після публікації першого рейтингу 100 найбагатших українців за версією Forbes, журнал переоцінив їх статок. Кількість доларових мільярдерів у рейтингу залишилася такою ж - 8 осіб, але у самій сотні додалося 19 новачків.

Деяким з новачків списку найбагатших українців, наприклад, Нестору Шуфричу, донедавна вдавалося залишатися в тіні і не асоціюватися з підконтрольними підприємствами. У числі інших знакових новачків - Олександр Янукович, старший син президента, Аліна Айвазова, колишня дружина Леоніда Черновецького, і екс-міністр Микола Рудьковський.

За минулий рік сумарний капітал усіх фігурантів рейтингу зменшився на 2 мільярди доларів - до 54 мільярдів доларів.

Основна причина - друга хвиля кризи на фондовому ринку, у результаті якої інвестори зробили глобальну переоцінку цілої низки галузей, насамперед сировинних і орієнтованих на експорт.

Динаміка фондових ринків призвела до погіршення позицій багатьох сталевих і нафтогазових магнатів з глобального списку мільярдерів. Криза в Європі вибила з перегонів багатьох банкірів, у тому числі українських. Впали котирування акцій вітчизняних аграріїв. Так зі списку мільярдерів випав Олег Бахматюк. Його місце у рейтингу зайняв Петро Порошенко, який вперше увійшов до списку глобальних мільярдерів.

Forbes оцінює статок найбагатших людей світу за спеціально розробленою методикою, яка застосовується журналом вже кілька десятиліть. Статок бізнесмена оцінюється як вартість належних йому активів: акцій компаній, земельних ділянок, нерухомості, предметів розкоші.

Вперше список найбагатших людей був опублікований журналом Forbes у США у 1982 році. У список увійшли 400 найбагатших людей Америки. !zn

Читайте також:

Іванющенко за рік піднявся зі 108 на 26 місце у рейтингу найбагатших людей України

Ахметов за минулий рік нічого не заробив, залишившись на 39-му місці у списку Forbes

Двадцять найбагатших людей втратили за день більше $11 млрд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі