Росія не зняла обмежень на поставки українського сиру: його будуть завозити «в особливому режимі»

Поділитися
© football.ua
Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко стверджує, що в українських сирів, незважаючи на всі твердження експертів, «"підгулює" масложировий баланс». «Сировина молочна, мабуть, там погана», - виклав позицію російської сторони Онищенко.

Український сир завозитиметься до Росії невеликими партіями, повідомив "Інтерфаксу" в середу голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

Він підтвердив, що Росспоживнагляд дав дозвіл на ввезення невеликої партії української сирної продукції.

"Там невелика партія. Ми дозволили ввезення 30 партій, три ми забракували. Це близько 39 тонн. Решту ми пропустили, вони завозять", - сказав Онищенко.

За його словами, «наступна партія сиру вже напоготові». «Але поки будемо пропускати в такому особливому режимі», - підкреслив глава Росспоживнагляду.

Минулого тижня російська санітарна служба зняла ембарго на постачання сиру з чотирьох українських підприємств - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко". Зразки партій сиру з цих заводів пройшли в Росспоживнагляді лабораторний контроль.

Онищенко стверджує, що в українських сирів, незважаючи на всі запевняння експертів цієї країни, "підгулює" масложировий баланс". "Він був на нижній планці допуску", - сказав він.

За словами Онищенка, "це свідчить про те, що, незважаючи на щире обурення українських партнерів, незважаючи на те, що вони надували щоки, розповідали, що вони давно члени СОТ, культури виробництва в них немає".

"Усі ці розмови із серії "дурень думками багатіє". Культури виробництва все-таки в них немає. Вона починається не з переробки, а з сировини, а сировина молочна, мабуть, там погана", - виклав позицію російської сторони Г.Онищенко.

Тому, заявив голова Росспоживнагляду, "контроль продовжуватимемо". Він не зміг підтвердити інформацію про те, що в середу перші партії українського сиру вже перетнули кордон. "Якщо митниця пропустила. Чому б ні?", - сказав він.

Як відомо, 8 лютого Росспоживнагляд заявив про заборону на ввезення сирів трьох українських виробників, у продукції яких нібито було виявлено велику кількість пальмового масла. В українській Держветслужбі ці звинувачення назвали безпідставними. Пізніше Росія ввела заборону на імпорт сирної продукції ще чотирьох українських заводів.

У квітні між Україною і Росією були досягнуті домовленості про зняття обмеження на ввезення українських сирів за умови усунення недоліків, які викликали занепокоєння у російської сторони. !zn

Читайте також:

Україна відновила поставки сиру в Росію


Росія не виключає введення нової заборони на сири з Україною

Росія дозволила поставки сиру з чотирьох українських заводів, але «за нижньою межею допуску"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі