Росія почала остаточну перевірку українського сиру

Поділитися
© allthingscheese.com
Російська санітарна служба приступила до перевірки перших зразків українського сиру - заводу «Прометей». 11 травня зразки для експертизи має надати також і завод «Гадячсир». Експертиза - це останній етап перед допуском українського сиру на ринок РФ.

Російська санітарна служба приступила до лабораторної експертизи зразків сиру, які надійшли з українського заводу "Прометей".

"Надійшли зразки з першого українського заводу - "Прометей", - повідомив у п'ятницю керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

"Протягом п'ятниці обіцяв надати зразки для експертизи другий завод - "Гадячсир", - сказав він.

"Ми тягти не будемо", - відповів Оніщенко напередодні на питання про те, скільки часу займе експертиза, після якої Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" постачанню українського сиру на російський ринок.

"Як тільки ці проби у встановленому порядку надійдуть до нас, будуть проведені дослідження, і буде вирішено питання про відновлення постачань", - сказав Оніщенко.

Росспоживнагляд дозволив постачання сиру до РФ чотирьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко". Але попередньо потрібно провести експертизу.

26 квітня Оніщенко заявив, що постачання українського сиру на російський ринок не відновлені з провини України. "До цього моменту українська сторона не виконала домовленості і умови, за яких Росія повинна була дозволити ввезення - не надані на лабораторні дослідження партії (сиру), які підуть до нас. Вони нічого не надали, хоча це було основною умовою пропуску на територію Російської Федерації", - заявив глава Росспоживнагляду.

17 квітня у Москві Оніщенко провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі України Порошенком, було вирішено зняти ембарго на постачання сиру з трьох українських підприємств. Після зустрічі з Порошенком Оніщенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій. !zn

Читайте також:

Ще одному українському заводу дозволені постачання сиру в Росію


Главі Росспоживнагляду важко сказати, коли український сир пустять у Росію

У Росії кажуть, що постачання сиру не відновлено з провини України


Перед тим як дозволити імпорт українського сиру росіяни хочуть його спробувати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі