«Роснефть» і ExxonMobil будуть видобувати нафту на шельфі Чорного моря

Поділитися
Компанії «Роснефть» і ExxonMobil у четвер, 27 січня, підписали в Давосі угоду про спільне освоєння вуглеводневих ресурсів російського шельфу Чорного моря, повідомляє прес-служба російської компанії.

Угоду підписали президент «Роснефти» Едуард Худайнатов і глава ExxonMobil Development Company Ніл Даффін.

Першочерговий проект в рамках даної угоди передбачає геологорозвідку і подальший видобуток нафти на ліцензійній ділянці «Туапсинський прогин», що являє собою шельфову глибоководну ділянку площею 11,2 тисячі квадратних метрів, розташований уздовж Чорноморського узбережжя Краснодарського краю. Для реалізації цього проекту сторони домовилися створити спільну операційну компанію.

У рамках досягнутих угод «Роснефть» і ExxonMobil вивчать можливості щодо розширення співпраці у чорноморському енергетичному секторі. Мова йде про додаткові проекти у галузі геологорозвідки і видобутку, постачання сировини на Туапсинський НПЗ «Роснефти» та інші ринки Чорноморського регіону, розвитку регіональної транспортної інфраструктури. Окрім того, сторони мають намір вести спільні наукові дослідження, спрямовані на створення передових шельфових глибоководних технологій.

Російська держкомпанія «Роснефть» видобула у 2010 році 119 мільйонів тон нафти.

Американська Exxon Mobil Corporation - одна з найбільших у світі нафтових компаній.

«Роснефть» і ExxonMobil співпрацюють у рамках проекту «Сахалін-1» на шельфі Охотського моря. ExxonMobil, що виконує у «Сахаліні-1» функції оператора, володіє в проекті часткою 30%, «Роснефти» належить 20%. Інші учасники цього міжнародного консорціуму - японська Sodeco і індійська ONGC - володіють частками у 30% і 20% відповідно.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі