Росспоживнагляд вирішує питання про допуск на ринок Росії ще двох українських сирзаводів

Поділитися
© kurafire, flickr.com
У Росспоживнагляді заявили, що українська сторона не вживає жодних заходів для виконання домовленостей з питання акредитації на території України лабораторій, яким у Росії готові довіряти, і чиї дослідження будуть визнавати.

Фахівці Росспоживнагляду завершують інспекцію ще двох українських підприємств, які збираються поставляти сир на російський ринок.

"Зараз немає підстав сказати, що ми не дозволимо їм допуск, але водночас рішення відкрити для них ринок поки не прийнято. Воно може бути прийняте сьогодні", - повідомив 9 червня керівник Росспоживнагляду, головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

Інспекція Росспоживнагляду на цьому тижні виїжджала в Україну, на Лозовський молочний завод та ПП "Рось" (філія Охтирського сиркомбінату).

"Зараз - стадія завершення перевірки, після цього ми дамо остаточний вердикт - чи отримають ці підприємства можливість представити зразки продукції нам на лабораторний контроль", - заявив глава Росспоживнагляду.

"Україна не вживає ніяких заходів для виконання домовленостей з питання акредитації на території України лабораторій, яким ми будемо довіряти, і чиї дослідження ми будемо визнавати. В цьому напрямку поки нічого не робиться. Вже є підстави говорити про те, що в перспективі це може ускладнити ситуацію і стати гальмом для нормалізації ситуації", - зазначив Онищенко.

Як відомо, 8 лютого Росспоживнагляд заявив про заборону на ввезення сирів трьох українських виробників, в продукції яких нібито було виявлено велику кількість пальмового масла. В українській Держветслужбі ці звинувачення назвали безпідставними. Пізніше Росія ввела заборону на імпорт сирної продукції ще чотирьох українських заводів.

У квітні між Україною і Росією були досягнуті домовленості про зняття обмеження на ввезення українських сирів за умови усунення недоліків, які викликали занепокоєння у російської сторони. !zn

Читайте також:

Росія не зняла обмежень на поставки українського сиру: його будуть завозити «в особливому режимі»


Росія не виключає введення нової заборони на сири з України

Росія дозволила поставки сиру з чотирьох українських заводів, але «по нижній межі допуску
»

«Сирна війна» Росії з Україною офіційно завершена

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі