Бойко заперечує, що Росія пропонувала Україні 10% знижки на газ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Кабміні не можуть визначитися, що ж саме пропонує Росія Україні і на які поступки в газових перемовинах Україні доведеться йти. Цього разу глава Міненерговуглепрому Бойко спростував заяву прем'єра Азарова, про те, що РФ запропонувала Україні 10%-ву знижку.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заперечує, що у проекті угоди, переданої Росією, містився пункт про 10%-ву знижку у ціні на газ для України.

Про це він заявив журналістам у Києві у середу, 11 квітня, відповідаючи на питання про долю проекту угоди по газу між Україною і Росією, який був переданий українській стороні під час візиту голови Держдуми РФ Сергія Наришкіна.

"Нам передали угоду, але там не було мови про 10%-ву знижку. Це був первісний варіант проекту, який відпрацьовувався ще півроку тому", - сказав він.

Заявами про ціну на газ українська влада маскує дії зі здачі ГТС

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров коментуючи переданий Україні проект угоди, заявив, що він передбачає 10%-ву знижку на ціну на газ для України і що він був переданий у відповідні міністерства та відомства для вивчення.

"Газпром не тільки пообіцяв, але вже і знизив для певних компаній ціну газу на 10%. Коли в нашій країні був з візитом голова Держдуми Наришкін, він передав нам проект угоди, в якій передбачалося також зниження ціни газу на 10%", - написав він.

ЗМІ з посиланням на джерела у російському монополісті повідомляли, що "Газпром" готовий знизити ціну газу для України лише на 10%, але тільки за умови покупки великих обсягів блакитного палива. !zn

Читайте також:

Росія передала Україні проект нової газової угоди, - глава Держдуми РФ

Переговори з РФ тривають, але рішення поки немає, - Янукович


Москва погодиться дати Києву знижку на газ, але не більше 10%


Азаров пообіцяв не розмінювати незалежність України на дешевий газ Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі