Росія дозволила постачання сиру з чотирьох українських заводів, але "за нижньою межею допуску"

Поділитися
© football.ua
Росія зняла ембарго на постачання сиру ще з двох українських підприємств - «Пирятинського сирзаводу» і заводу «Дубномолоко». Головний санлікар РФ заявив, що до партій цих заводів є претензії щодо жирокислотного складу, тому вони надійдуть на ринок РФ "за нижньою межею допуску".

Російська санітарна служба знімає ембарго на постачання сиру ще з двох українських підприємств - "Пирятинського сирзаводу" і заводу "Дубномолоко", повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

"Сьогодні на партії з цих двох заводів ми випишемо позитивний висновок", - сказав Оніщенко.

Оніщенко повідомив, що у п'ятницю Росспоживнагляд дає "зелене світло" на постачання в Росію близько 10 партій сиру з "Пирятинського сирзаводу" і "Дубномолоко".

Він сказав, що Роспотребнадзор завершив лабораторні тести партій сиру з цих двох заводів.

Оніщенко заявив, що до цих партій є претензії щодо "жирокислотного складу", і вони надійдуть на ринок РФ "за нижньою межею допуску".

За словами Оніщенка питання "щодо жирокислотного складу" були і до партій сиру, які були надані на лабораторний контроль заводами "Гадячсир" і "Прометей".

Напередодні Росспоживнагляд дозволив постачання сиру першим двом українським заводам - "Гадячсир" і "Прометей". Їхні партії пройшли лабораторний контроль. Він заявив, що претензії до жирокислотного складу українського сиру "свідчать, що технологія виробництва ще не налагоджена".

"Певну роль можуть грати корми, які використовуються для дійного стада. Необхідно не тільки налагоджувати технологію, але і стежити за корекцією кормових добавок, що використовуються у тваринництві, щоб молочна сировина за стартовими позиціями відповідала російським вимогам", - заявив Оніщенко.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення у країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію. !zn

Читайте також:

Два українські заводи відновлюють постачання сиру до Росії

Росія почала остаточну перевірку українського сиру

Ще одному українському заводу дозволені постачання сиру у Росію

Главі Росспоживнагляду важко сказати, коли український сир пустять у Росію

«Сирна війна» Росії з Україною офіційно завершена

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі