Росія з випередженням графіка добудовує газопровід в обхід України

Поділитися
Після виходу на проектну потужність обох ниток повністю автоматизований «Північний потік» зможе транспортувати 55 млрд куб. м газу на рік з Росії до Європи протягом мінімум 50 років.

Компанія-оператор «Північного потоку» (газопроводу в обхід України) достроково завершила укладання другої нитки газопроводу. Планується, що розпочати поставки газу в Європу проект зможе вже до кінця 2012 року.

Про це в середу, 18 квітня, повідомляє прес-служба компанії Nord Stream AG, яка є оператором "потоку".

Газопровід «Північний потік» спроектований без проміжних компресорних станцій. Кожна з двох ниток складається з трьох секцій з різною товщиною стінки, що відповідає рівням робочого тиску всередині газопроводу протягом всього маршруту з Росії до Німеччини.

Пусконалагоджувальні роботи на другій нитці вже почалися. Кожна з трьох секцій буде заповнена морською водою, піддана очищенню і калібруванню, а потім пройде гідравлічні випробування на міцність. Після закінчення гідровипробувань секції будуть з'єднані під водою в травні і червні поточного року у водах Швеції та Фінляндії.

Путін особисто запустив газ у першу нитку «Північного потоку» (відео)

Після видалення води і осушки друга нитка буде з'єднана з береговими ділянками в Росії та Німеччині і в кінці поточного, 2012 року почне поставляти газ у складі повністю автоматизованої газотранспортної системи.

Після виходу на проектну потужність обох ниток повністю автоматизований «Північний потік» зможе транспортувати 55 млрд куб. м газу на рік з Росії до Європи протягом мінімум 50 років.

Нагадаємо, що запуск першої нитки «Північного потоку» було урочисто здійснено прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель у листопаді 2011 року. !zn

Читайте також:

Оцінити вплив «Північного потоку» на Україну можна буде не раніше 2015 року

Єврокомісія заборонила «Газпрому» використовувати «Північний потік» на повну потужність

"Газпром" визнав, що не зможе повністю відмовитися від транзиту газу по Україні

Москва пригрозила Києву третьою ниткою «Північного потоку»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі