Росія стане повноправним членом СОТ 9 серпня

Поділитися
© epl.ee
До останнього часу РФ залишалася єдиною великою економікою світу, яка залишалася за межами цієї організації. Вступ до СОТ протягом трьох років буде приносити РФ близько 3,3% ВВП на рік, а через десять років - вигода може збільшитися до 11% ВВП.

Державна Дума Російської Федерації 10 липня прийняла постанову про ратифікацію протоколу про приєднання Росії до СОТ (Світової організації торгівлі).

Таким чином, згідно зі статутом СОТ, повноправним членом цієї організації Росія стане 9 серпня, тобто автоматично через 30 днів після ратифікації.

До останнього часу РФ залишалася єдиною великою економікою світу, що залишалася за межами цієї організації.

Нагадаємо, що переговори про приєднання до СОТ Росія почала вести ще в 1995 році, і отримала "зелене світло" на вступ до організації лише через 18 років напружених переговорів.

Відповідно до досягнутих домовленостей, середній тариф на імпорт до Росії буде знижено до 7,8% в порівнянні з 10% в 2011 році за всіма продуктами.

РФ погодилася знизити середньозважену ставку імпортних мит з 10,3% до 7,1%, зокрема на сільгосппродукцію - з 15,5% до 11,3%, на промислові товари - з 9,4% до 6,4%. Росія також зможе використовувати тарифні квоти на яловичину, свинину і м'ясо птиці, а також деякі продукти з молочної сироватки.

За оцінкою Світового банку, вступ до СОТ протягом трьох років буде приносити РФ близько 3,3% ВВП на рік, а через десять років - вигода може збільшитися до 11% ВВП. !zn

Читайте також:

СОТ прогнозує уповільнення зростання світової торгівлі в 2012 році


Забороняючи імпорт сиру з України, Росія грубо порушує норми СОТ


МВФ і СОТ застерегли світ від надмірних заходів економії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі