Росія висунула умови для припинення «сирної війни»

Поділитися
© kurafire, flickr.com
Росія опублікувала список вимог для виробників українського сиру, охочих організувати постачання, але в Україні поки не відреагували.

Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявив, що Росія готова відновити ввезення з України сирів, якщо вони будуть належної якості.

"Ми опублікували повний перелік документів, дали список вимог виробникам - будь ласка, привозьте, ми подивимося. Якщо це нас задовольнить, то поїдемо дивитися все виробництво", - сказав Оніщенко на брифінгу у Москві у вівторок.

За його словами, Мінсільгосп України "ледарює". Росспоживнагляд направив перелік документів, однак відповіді поки не отримано. У зв'язку з цим перелік документів і було розміщено на сайті, щоб виробники могли б звернутися безпосередньо до російської санітарної організації.

Відповідаючи на питання, чи має намір Росія обмежувати ввезення інших українських сирів, Оніщенко сказав: "Якщо будуть завозити поганий, то будемо".

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт приблизно половини українських сирів. Російська влада стверджує, що в сирі було виявлено пальмову олію, українська сторона це категорично заперечує.

Раніше урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції України Валерій П'ятницький заявив, що Україна буде продавати свій сир на європейському ринку. !zn

Читайте також:

Наришкін не хоче зводити український сир на «значну політичну висоту»


Грищенко вирішив продавати український сир у Йорданію

Росія посилила санкції проти українських виробників сиру

Лавров вважає, що український сир не відповідає стандартам Євросоюзу

Росія заманює Україну в Митний союз дешевим газом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі