Росспоживнагляд знову знайшов порушення на українських сирних заводах

Поділитися
© sfa-mn.org
Кілька партій українських сирів виробництва ПП КФ Прометей філія «Менський сир» і виробництва ТОВ «Гадячсир» заборонені до реалізації в Росії.

З початку року Росспоживнагляд перевірив продукцію п'яти виробників сиру з України. Повністю завершені дослідження 331 зразка з 360.

«За вісім місяців 2012 року для проведення досліджень в лабораторію Росспоживнагляду надійшло 360 зразків сиру виробництва п'яти підприємств України. Повністю завершені дослідження 331 зразка продукції. З них 320 партій допущені до реалізації населенню », - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Росспоживнагляду.

«За результатами лабораторних досліджень на три партії сиру виробництва ПП КФ Прометей філія «Менський сир» загальною вагою 39 тонн і на 9 партій сиру виробництва ТОВ «Гадячсир» загальною вагою 273 тонни 866 кг видані експертні висновки про невідповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам. Дана продукція не допущена до реалізації населенню», - повідомили у відомстві.

При цьому в повідомленні також зазначено, що на 320 партій сирів були видані експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам. Дана продукція допущена до реалізації населенню.

Росія може заборонити Україні виробляти «Російський» і «Костромський» сир

У Росспоживнагляді відзначили, що в даний час на лабораторному дослідженні знаходяться 29 зразків виробництва чотирьох підприємств України.

Раніше глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко спрогнозував повторення ситуації з українськими сирами. Він також додав, що Україна, «швидше за все, наступить на ці граблі, причому не однією ногою, а відразу двома - і сила удару подвоїться».

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилося близько половини імпорту українського сиру до РФ.

Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), ПП КС «Прометей» філії «Менський сир» (місто Мен, Чернігівська область) та АТ «Пирятинський сирзавод» (м. Пирятин, Полтавська область).

За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення». Однак пальмової олії, через яку й почато «сирну війну», виявлено не було.

Росспоживнагляд офіційно дозволив постачання сиру з трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти, 20 квітня, - ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сирзавод» та ПП КФ «Прометей» філії «Менський». «Для всіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і будемо вирішувати (постачання)» - заявив Оніщенко. !zn

Читайте також:

«Роспоживнагляд» визнав більше 90% українських сирів

Росія дозволила постачання сиру з чотирьох українських заводів, але «за нижньою межею допуску»

Перед тим як дозволити імпорт українського сиру росіяни хочуть його спробувати

«Сирна війна» Росії з Україною офіційно завершена

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі