У держбюджет-2013 закладуть зростання економіки на рівні 3-4%

Поділитися
© ZN.UA
Сума всього, що виробляється в Україні, наступного року в номінальному вираженні зросте порівняно з 2009 роком в 1,5 раза. А зростання реального ВВП в 2013-му в порівнянні з поточним 2012 роком складе 3-4%.

За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, державний бюджет на наступний, 2013 рік стане новим етапом, "переходом від стабілізації до сталого розвитку економіки".

Про це Азаров заявив, відкриваючи засідання Кабміну в середу, 12 вересня, на якому уряд планує затвердити проект держбюджету-2013.

"Ми плануємо, що валовий внутрішній продукт, тобто, сума всього, що виробляється в Україні, наступного року в номінальному вираженні зросте порівняно з 2009 роком в 1,5 рази. Порівняно з поточним роком ВВП збільшиться на 3-4%", - сказав Азаров, слова якого наводить прес-служба Кабміну.

- В уряді очікують дуже «скромного» зростання економіки України

Окрім того, повідомив він, доходи бюджету-2013 складуть «майже 0,5 трлн грн», а їхнє зростання в порівнянні з 2012 роком буде на рівні 8%.

"Доходи зведеного бюджету в 2013 році досягнуть майже півтрильйона гривень. Це на 8% більше, ніж заплановані бюджетні доходи 2012 року", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, у держбюджет-2012 українська влада під тиском МВФ заклала зростання ВВП на рівні 3,9% замість раніше планованих 5%. Тим не менше, ще недавно Азаров не втрачав надій виконати цей рівень. Номінальний ВВП у 2009 році склав 913,35 млрд грн. За підсумками 2012 року, згідно з прогнозами Кабміну, номінальний ВВП повинен скласти 1,5 трлн грн.

За словами Азарова, рівень перерозподілу ВВП через бюджет не збільшиться: "При цьому навантаження на економіку ми не збільшуємо: через зведений бюджет буде перерозподілено тільки 29% ВВП країни".

Зростання мінімальної зарплати закладено на 8,5%, або майже на 100 грн. Середньорічне зростання посадового окладу працівника I тарифного розряду - на 18% або на 146 грн.

Прем'єр також зазначив, що уряд направив у Верховну Раду законопроекти, що закладають основу для ще більшого зростання доходів в наступному році, однак поки проект будується без урахування їх прийняття.

"Ми обережні і спираємося, в першу чергу, на власні сили", - констатував Азаров, зазначивши нестабільність світової економіки і фінансової системи.

Як повідомлялося, зростання ВВП України за 6 місяців склало 2,5%. Однак за 7 місяців зростання було всього 2%. Таким чином, вже у липні ВВП України скоротився - вперше після кризи 2008-2009 років.

Нагадаємо також, що у квітні Кабмін, а у кінці травня Рада затвердила бюджетну резолюцію на 2013 рік, яка повинна була стати основою для майбутнього бюджету. Відповідно до неї, прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України в майбутньому році були: ВВП номінальний - 1 687,8 млрд грн, зростання реального ВВП - на 4,5%, споживча інфляція - 5,9%, індекс цін виробників - 6,3 %, рівень безробіття - 7%. !zn


Читайте також:

Економіка України за 7 місяців зросла на 2%

Експерти погіршили оцінку зростання ВВП України

Світовий банк погіршив прогноз щодо економіки України на 2012 рік

Янукович звинуватив в уповільненні економіки зимові морози

Азаров зібрався «роздути» бюджет на 2013 рік у півтора рази - до 500 млрд грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі