На заправках подешевшає бензин

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За тиждень найпопулярніший бензин А-95 подешевшає на 10 копійок. Раніше учасники ринку знизили ціну на дизпаливо.

На українських автозаправних станціях ціни на бензин з 15 травня знизяться на 10 копійок. Таке рішення ухвалила експертно-аналітична група Мінпаливенерго з розробки питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.

У повідомленні прес-служби ЕАГ йдеться про рішення поетапно знизити ціни на всі бензини на 5 коп. за літр з 12 травня і ще на 5 коп. за літр з 15 травня.

«На засіданні Експертно-аналітичної групи 11 травня 2012 року було прийнято рішення про поетапне зниження ціни на всі бензини на 5 коп. за літр з 12 травня і ще на 5 коп. за літр з 15 травня 2012 року», - наголошується у повідомленні.

Учасники засідання констатували зниження цін на нафту на світових ринках, а також наявність достатніх запасів нафтопродуктів для забезпечення стабільності на внутрішньому ринку.

Було також відзначено, що в рамках попередніх рекомендацій Експертно-аналітичної групи учасники ринку знизили ціну на дизпаливо на 10 копійок.

Згідно з даними Мінекономрозвитку, на 8 травня середня ціна бензину А-95 в Україні становила 11,4 грн/л, а дизельного палива - 10,32 грн/л. За тиждень ціна літра бензину не змінилася, а дизпалива знизилася на копійку, тоді як з кінця березня бензин подорожчав на 40 коп., а дизпаливо - на 17 коп. В цілому ж з початку цього року ціна літра бензину зросла на 1,05 грн, а дизпалива - на 0,62 грн. !zn

Читайте також:

Фірташ має намір придбати НПЗ і мережу автозаправок

В Україні будуть додавати в бензин біоетанол

Біодизель в Україні чи з України?

Частина АЗС «не помітила» подорожчання бензину

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі