Санкції проти Білорусі вдарять по бізнесу ЄС

Поділитися
© shostka.info
Введення економічних санкцій щодо Білорусі негативно позначиться на бізнесі країн єврозони, оскільки частка Євросоюзу у білоруському експорті становить до 39%.

Білорусь розраховує, що при ухваленні рішення про введення економічних санкцій, Євросоюз врахує інтереси бізнесу. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур'янов.

Чиновник підкреслив, що Білорусь із жалем сприйме санкції економічного характеру з боку Євросоюзу. «Особливо враховуючи, що ЄС сам постраждав від економічних проблем», - зазначив представник МЗС.

Окрім того, чиновник заявив, що в разі введення санкцій постраждає і бізнес країн єврозони. Він нагадав, що між Білоруссю та ЄС налагоджені тісні і продуктивні торговельні відносини.

За даними міністерства, у 2011 році товарообіг склав $25 млрд з переважною часткою білоруського експорту. Сальдо для Білорусі у торгівлі з ЄС склалося позитивним в $7,5 млрд, а частка Євросоюзу у білоруському експорті порівняно з 2010 роком збільшилася з 30 до 39%.

Позитивна динаміка, за його словами, відзначалася у 2011 році і в області імпорту європейських товарів до Білорусі.

Більше того, підкреслив Олександр Гур'янов, у період кризи 2009-2010 рр. Білорусь не припинила своїх торгових відносин з ЄС. І європейські підприємства виживали завдяки контактам з Білоруссю.

Як повідомлялося, ЄС ввів нові санкції проти Білорусі, розширивши чорний список білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд до Європи. Активи цих людей у країнах ЄС будуть заморожені. До цього в списку вже було понад 200 прізвищ посадових осіб, близьких до режиму Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, Європарламент у січні 2011 року прийняв резолюцію про заборону в'їзду в Європу білоруським чиновникам (включаючи самого Лукашенка), суддям та керівникам силових структур, які причетні до розгону демонстрації після виборів президента Білорусі 19 грудня. Протягом року санкції були неодноразово розширені. !zn

Читайте також:

Санкції, які Європа відпрацювала на Білорусі, можуть бути застосовані до України, - Безсмертний

ЄС готує нові санкції проти Білорусі

Росія вважає санкції ЄС до Білорусі безвихідним шляхом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі