Сьогодні Лисичанський НПЗ зупинився остаточно

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© lostfilm.info
Лисичанський нафтопереробний завод, "наймолодший" і найбільш технічно оснащений НПЗ в Україні, зупинився на позаплановий ремонт на невизначений термін.

Сьогодні, у четвер, 15 березня, в Україні остаточно зупинено один з найбільших нафтопереробних заводів - Лисичанський НПЗ. Власник заводу, компанія ТНК-ВР віднині стає імпортером через нібито збитковість нафтопереробки в Україні, однак не виключає можливості надалі повернутися до виробництва нафтопродуктів на ЛИНІК.

Про це в інтерв'ю виданню ZN.UA повідомив президент і головний керуючий директор «TNК-BP Коммерс» Дідьє Казіміро.

«Внаслідок збитковості нафтопереробки, постачання сировини на ЛИНІК з 1 березня припинено, і на заводі розпочався позаплановий ремонт. З середини березня ми почали переводити персонал у режим чотириденного робочого тижня. Остання з працюючих установок в нафтопереробному ланцюжку - установка гідроочищення дизпалива - зупиниться увечері 15 березня», - сказав він.

Тепер, за словами Дідьє Казіміро, ТНК-ВР зосередилася на забезпеченні імпортними нафтопродуктами своєї мережі автозаправних станцій (АЗС) в Україні.

«В Україні у нас не тільки Лисичанський НПЗ, а й велика збутова мережа, низка контрактів на оптові постачання. Нам потрібно виконувати свої зобов'язання і забезпечувати власні АЗС. Купувати додаткові обсяги в Україні дуже складно, практично всі вони розподілені. Тому ТНК-BP стає імпортером, принаймні, на час ремонтних робіт на ЛИНІК. Нашим основним постачальником стане Мозирський НПЗ, також ми можемо постачати певні обсяги з Литви та Румунії», - наголосив топ-менеджер компанії.

Разом з тим він виключив, що «якщо ми зможемо беззбитково виробляти нафтопродукти на Лисичанському НПЗ - ми будемо це робити».

Нагадаємо, про зупинення ЛИНІКа компанія ТNК-ВР попередила ще наприкінці лютого.

За словами Дідьє Казіміро, зараз люди продовжують працювати і отримувати зарплату, проте компанії довелося скоротити їхній робочий час (завод забезпечує 10% ВВП Луганської області). «Факт залишається фактом: ЛИНІК, наймолодший і найбільш технічно оснащений НПЗ в Україні, зупинився на позаплановий ремонт на невизначений термін», - резюмував Казіміро.

За підрахунками ТНК-ВР, якщо Лисичанський НПЗ буде залишатися на ремонті, вже до травня частка імпорту нафтопродуктів в Україну зросте до 80%. !zn

Читайте також:

В Україні знову дорожчає бензин


ТНК-ВР заявляє про застарілі стандарти якості палива в Україні


Україна з 2008-го втратила 13 млн тонн завантаження нафтопроводів або рік роботи

Пригоди поганого танцюриста у країні поганих діджеїв

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі