Угоду Греції з кредиторами про списання боргу знову відклали ще на день

Поділитися
Переговори про списання боргу Греції нагадують Лернейську гідру - міфічне чудовисько, у якого замість кожної відрубаної голови виростає дві нові.

Прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос відклав ще на день зустріч з лідерами партій, які підтримують уряд, повідомляє ТБ. На зустрічі політиків планується підтримати домовленості з «трійкою» міжнародних кредиторів і з приватними власниками боргу. Переговори затягуються впродовж низки тижнів, і сторони неодноразово зривали встановлені ними самими крайні терміни для досягнення угоди.

Прем'єр Л.Пападімос вів консультації з кредиторами більшу частину ночі на вівторок, а також весь день і вечір. Нова зустріч з представниками банків-кредиторів очікується в найближчі години.

Як заявив міністр фінансів Евангелос Венізелос, при спробі прийти до остаточної угоди виникає безліч нових питань, так що переговори нагадують Лернейскую гідру - міфічне чудовисько, у якого замість кожної відрубаної голови виростає дві нові.

Греції необхідно провести реструктуризацію боргу
, що знаходиться на руках приватних інвесторів, і паралельно з цим забезпечити 130-мільярдні кредити ЄС і МВФ. Якщо обидва процеси не будуть завершені до 20 березня, країна залишиться без коштів для погашення облігацій на 14,5 мільярда євро і може оголосити дефолт. Враховуючи технічну складність реалізації угод, вони мають бути укладені найближчим часом.

Каменем спотикання на переговорах з «трійкою» (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) залишається нова економічна програма, яка вимагає від Греції жорсткої фінансової дисципліни, скорочення зарплат і пенсій і лібералізації трудових відносин. З приватними кредиторами поки не досягнута домовленість про обсяг списання боргу - за останньою інформацією, дисконт може досягти 70% від номіналу. !zn

Читайте також

У Греції заговорили про реальну підготовку до виходу з єврозони

Глава Єврогрупи не виключає можливість дефолту Греції

Старі пісні про старе


Греція і кредитори за крок від списання боргу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі