Сорос дав нові рекомендації щодо порятунку єврозони

Поділитися
© ZN.UA
Американський інвестор Джордж Сорос та 95 політичних діячів, вчених-економістів та бізнесменів написали лист владі 17 країн єврозони.

Автори відкритого звернення, опублікованого у The Financial Times та ще кількох європейських виданнях, застерегли чиновників від краху світової фінансової системи і дали кілька порад для вирішення кризової ситуації.

Фінансисти вважають заходи, які вживаються в єврозоні для боротьби з кризою, недостатніми і запізнілими. Звернення закликає владу єврозони прийняти угоду із юридичними зобов'язаннями щодо створення єдиного міністерства фінансів. Також економісти порадили посилити нагляд у банківській сфері та розробити єдину стратегію, основними пунктами якої стануть бюджетна консолідація і економічне зростання.

На думку авторів листа, Європейський центробанк і Європейський стабілізаційний фонд повинні об'єднатися в рамках рекапіталізації банків, які надто перевантажені боргами країн єврозони і потребують додаткової ліквідності.

Під зверненням свої підписи поставили колишній президент Фінляндії Махт Ахтісаарі, колишній прем'єр-міністр Угорщини Гордон Байнаї, колишній міністр фінансів Німеччини Ганс Ейхель, колишній федеральний канцлер Австрії Альфред Гузенбауер, колишній прем'єр-міністр Польщі Тадеуш Мазовецкій, колишній президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга.

Сорос вже не вперше радить Європі, як потрібно боротися з борговою кризою. Раніше мільярдер закликав владу єврозони заснувати єдині облігації в рамках бюджетної консолідації. На його думку, цей захід дозволить страждаючим від непомірних боргів країнам дешево позичати гроші на відкритих ринках. Тоді ж Сорос визнав, що найбільше після введення такого заходу постраждає Німеччина.

Також інвестор пропонував розробити механізми виходу з єврозони, щоб дефолт однієї держави не призвів до краху інших країн. Ще Сорос закликав до термінової рекапіталізації банків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі