Сорос почав активно скуповувати золото

Поділитися
© ZN.UA
Відомий фінансист повернувся на світовий золотий ринок і робить ставку на підвищення цін. Це викликано побоюваннями Сороса щодо нового витка кризи єврозони, який здатний привести до її розвалу.

Після 2-річної перерви легендарний фінансист Джордж Сорос повернувся на світовий ринок золота, де веде його активну скупівлю. Про це повідомляє агентство ІТАР-ТАСС з посиланням на інформацію з ділових кіл лондонського Сіті.

Так, Сорос майже у три рази збільшив свої позиції щодо золоту: з 52 млн доларів на початку нинішнього року до 137,3 млн доларів в минулому другому кварталі.

«Сорос потужно грає зараз на ринку, відомому як SPDR Gold Shares, купуючи цінні папери, прив'язані до ціни на золото, - повідомив представник лондонського золотого ринку. - Він робить ставку на підвищення цін на золото».

У вересні 2010 року Джордж Сорос заявив, що світовий ринок золота "є найбільшим спекулятивним міхуром». Тоді ж він продав всі контракти на покупку золота, що знаходилися в портфелі його інвестиційного фонду.

Зараз фінансист повернувся на світовий золотий ринок. У лондонському Сіті вважають, що даний крок викликаний побоюваннями Сороса щодо нового витка кризи єврозони, який здатний призвести до її розвалу.

Ранковий фіксинг встановив сьогодні в Лондоні ціну тройської унції золота в 1594,75 доларів. !zn

Читайте також:

Мільярдер Джордж Сорос знову одружується

Сорос: Європейські керівники ведуть ЄС до краху

Сорос передрік розвал Євросоюзу

Сорос вирішив повернути гроші інвесторам свого фонду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі