Сорос вважає, що для подолання кризи в ЄС Німеччина повинна відмовитися від євро

Поділитися
© sparkplugging.com
Американський мільярдер і філантроп Джордж Сорос упевнений, що якщо Німеччина вийде з Єврозони, то вартість євро знизиться, і одночасно зменшиться і борг країн.

Для подолання кризи в Єврозоні Німеччина повинна знову повернуться до марки, або хоча б частково пробачити борги країнам Південної Європи. Таке рішення запропонував американський мільярдер і філантроп Джордж Сорос, під час дискусії на тему шляхів виходу з актуальної кризи в ЄС, що проходила в президентському палаці у Варшаві (Польща).

«Німеччина повинна вийти з Єврозони. Якщо вона це зробить - Єврозона розквітне. Тоді вартість євро знизиться, але одночасно зменшиться і борг країн», - заявив Сорос.

При цьому, за його словами, відразу ж зросте конкуренція.

«Німецький ринок завоюють дешеві товари з Італії та Іспанії. Тоді, звичайно, Німеччина буде мати проблеми, але Єврозона - вже ні», - зазначив мільярдер.

Нагадаємо, минулого тижня в Португалії та Іспанії пройшов загальний страйк в рамках загального дня протестів проти заходів жорсткої економії.

Профспілки Італії та Греції також закликали до проведення страйків. Ряд акцій пройде у Франції, Німеччині та Польщі.

Нагадаємо, Німеччина є найбільшою економікою єврозони, а її боргові зобов'язання вважаються найбільш надійними. Вважається, що розвиток подій у борговій кризі в Європі багато в чому залежить від позиції Берліна.

Відзначимо, що через кризу в єврозоні Європа ризикує втратити свій вплив на світовій арені. Глава Світового банку Роберт Зеллік розкритикував європейських лідерів за запізнілі і нерішучі дії в боротьбі з борговою кризою. Нагадаємо, Кіпр заявив про серйозні фінансові проблеми за прикладом своєї «старшої сестри» Греції, Іспанія також звернулася по фінансову допомогу до ЄС. !zn

Читайте також:

Єврозона залишила Грецію без грошей, але дала час на реформи

Іспанія готова вижити в зоні євро без допомоги Євросоюзу

Конституційний суд Німеччини схвалив механізм порятунку єврозони

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі