Коштів від продажу найдорожчої квартири в Києві вистачить на купівлю 400 найдешевших

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© smsmarketing.kz
Якщо продати найбільш дорогі елітні апартаменти столиці, то цих коштів вистачило б на купівлю 400 "з половиною" найдешевших "одиничок" у спальних районах, не кажучи вже про передмістя столиці - в містах біля Києва можна було б умовно придбати близько 600 квартир.

Оцінюючи ситуацію на ринку нерухомості столиці, експерти зазначають, що для купівлі квартири літо - один з найбільш влучних моментів, оскільки саме у цей період спостерігається спад активності на ринку, окрім того, до осені квадратні метри мають «звичку» дорожчати, зважаючи на новий діловий сезон.

Традиційно, найбільшим попитом користуються пропозиції економ-класу, але попит на дороге житло теж є постійно. Далі представляємо огляд найдорожчих і найдешевших квартир, виставлених в даний час на продаж на вторинному ринку Києва. Зазначимо, що коштів від продажу найбільш дорогої квартири столиці вистачило б на купівлю 400 "з половиною" найдешевших "одиничок" у спальних районах, не кажучи вже про передмістя столиці (близько 600 квартир у містах біля Києва).

Ціни на квартири в Україні впали за рік майже на 10%

Так, згідно з даними ріелторських агентств, найдорожча квартира, виставлена на ринку столиці, зараз коштує трохи більше $14 млн (по $25 тис. за м кв.). Це восьмикімнатна квартира загальною площею 560,7 кв. м, знаходиться у Печерському районі, біля Маріїнського парку (скандально відомий будинок на Грушевського 9-а). Відзначимо, що крім вищевказаних апартаментів, в цьому будинку також продаються ще три квартири з Топ-10 (за $7,68 млн, $6,75 млн і $6,5 млн відповідно). Друге і третє місця в рейтингу займають елітні квартири, розташовані в Шевченківському р-ні: за $12 млн - на вул.В.Житомирська площею 604 кв. м (8 кімнат), а також 5-кімнатна за $11 млн на вул.Десятинна з видом на Андріївську церкву (527 кв. м).

Омельченко: Будинок на Грушевського, 9а встояв і виріс стараннями Ющенка

Що стосується найдешевших квартир, то їхня вартість знаходиться в межах $35 тис. В основному це «однушки», загальна площа яких коливається від 25 до 30 кв м, і які зазвичай розташовані на перших поверхах малоповерхових будинків у спальних районах Києва (Дарницький, Деснянський, Святошинський, Дніпровський). Найдоступніші двокімнатні квартири можна купити за $40-45 тис. (загальна площа 45-50 кв. м), хоча є і виключення - на ринку можна знайти «двушки» і за ціною однокімнатної квартири - за $35-38 тис.

Трикімнатна квартира обійдеться мінімум в $52,7 тис. (Оболонський p-н, вул. Рокоссовського тощо), але це швидше виключення з правил - середня вартість «трієчки» знаходиться в межах $70 тис. (також переважно перші поверхи малоповерхівок в спальних районах ).

За даними ріелторів, за перше півріччя вартість житла в Києві знизилася в середньому на 5%. Середня вартість житла на вторинному ринку столиці складає 1830 дол./кв. м, на первинному ринку - близько 8 тис. грн. Що стосується новобудов, то в середньому вартість метра коливається від найнижчої в Деснянському р-ні ($973) до найвищої в Печерському ($2698). Середня ціна метра однокімнатної квартири становить $1543 за кв. м.

Зазначимо, що для того, щоб молода сім'я середнього достатку (загальний дохід 10 тис. грн на місяць) могла придбати собі найдешевшу квартиру вартістю, скажімо, $40 тис. (в еквіваленті 320 тис. гривень при поточному курсі грн/$), то їй би довелося збирати на житло, відкладаючи половину своїх зароблених коштів, близько 5-6 років.

Разом з тим, однозначної думки щодо прогнозів на кінець року в учасників ринку немає - одні відзначають сталу "цінову стабільність", другі прогнозують подальший поступовий спад вартості, інші навпаки, вважають, що до кінця року житло подорожчає. !zn

Читайте також:

З квадратного метра «злітають» долари

Ринок нерухомості: аукціони повертаються

Абсурд триває: продавці ходять на оглядини один до одного

Уряд запропонував ввести держрегулювання діяльності ріелторів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі