США стурбовані наміром української влади підірвати міжнародну торгівлю

Поділитися
© epl.ee
Безпрецедентне намір України підвищити мита на 350 товарів викликає серйозну стурбованість у торгових партнерів. У США вважають, що це може підірвати двосторонні відносини.

США заявляють, що бажання України переглянути мита в межах Всесвітньої торгової організації (ВТО) можуть підірвати двосторонні торговельні відносини. Стурбованість міністру закордонних справ України Костянтину Грищенко під час зустрічі у Вашингтоні 30 листопада висловив особисто торговий представник США Рон Кірк.

«Посол Кірк висловив серйозну стурбованість США з приводу запиту України щодо перегляду пов'язаних мит на більш ніж 350 товарів, на які вона погодилася при вступі до Світової організації торгівлі в 2008 році. Ця акція є безпрецедентною і може підірвати багатосторонню торговельну систему, тому майже всі значні торгові партнери України - більше третини всіх членів СОТ - приєдналися до нас з приводу цієї проблеми », - йдеться в повідомленні торгового представника.

У повідомленні нагадується, що 8 листопада торговий представник США вже висловлював занепокоєння з цього приводу в листі на адресу першого віце-прем'єр-міністра України Валерія Хорошковського.

Як повідомлялося, в жовтні Україна звернулася до СОТ з інформацією про намір підвищити імпортні мита на 371 товарну лінію. Це звернення викликало стурбованість торговельних партнерів України в ЄС і США.

- СОТ закликала Україну відмовитися від ідеї перегляду мит


26 листопада учасники Ради з торгівлі товарами СОТ (23 учасника) на своєму засіданні прийняли заяву, в якій закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних ставок. Учасникам Ради, згідно із заявою, не зрозуміло, якими будуть компенсаційні заходи з боку України. Крім того, їх турбує недостатня прозорість з боку України в цьому питанні. Заяву підписали найбільші держави - учасники СОТ, включаючи США, країни ЄС і Китай.

Україна стала повноправним 152-м членом Світової організації торгівлі організації 16 травня 2008 року. !zn

Читайте також:

У Кабміні не збираються відмовлятися від перегляду мит - їх «підтримали 110 членів СОТ»

У СОТ вважають, що Україна може підірвати світову торговельну систему

У Кабміні впевнені, що підвищення мит на сотні видів товарів не перешкодить створенню зони вільної торгівлі з ЄС

Кабмін пояснив необхідність підвищення мит: український ринок занадто ліберальний

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі