Країни G20 погодили план сприяння росту економіки

Поділитися
© haaretz.com
Керівники ЄС ухвалили рішення про виділення додатково більше 450 млрд дол до Міжнародного валютного фонду (МВФ) для розширення його можливостей у протидії кризам, що виникають, та їхнього запобігання.

Лідери «двадцятки» узгодили Лос-Кабосскій план дій щодо сприяння росту економіки й створенню робочих місць. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту G20 у Лос-Кабос.

Виступаючи на підсумковій прес-конференції, президент Мексики Феліпе Кальдерон заявив, що форум можна вважати досить успішним.

«Саміт у Лос-Кабос безсумнівно виявився успішним з урахуванням досягнутих за його підсумками рішень», - зазначив Кальдерон.

«Ми разом працюватимемо з тим, щоб підвищити попит і відновити довіру в цілях підтримки економічного зростання і сприяння фінансовій стабільності для створення високоякісних робочих місць і можливостей для всіх громадян наших держав. Для досягнення цих цілей сьогодні ми погодили Лос-Кабосскій план дій щодо сприяння зростанню економіки і створенню робочих місць», - наголошено в документі.

За його словами, в ході форуму намічено конкретні заходи щодо подолання кризи в єврозоні. Серед іншого члени «великої двадцятки» прийняли рішення про виділення додатково більше 450 млрд дол в Міжнародний валютний фонд (МВФ) для розширення його можливостей у протидії кризам, що виникають, та їхного запобігання.

Найбільші внески виділить Японія - 60 млрд доларів, Німеччина - 54,7, Франція - 41,4. А також грошові кошти виділить Китай і Росія в розмірі 43 і 10 млрд доларів відповідно. Глава фонду Крістін Лагард заявила: «Ці ресурси створюють для запобігання криз та фінансування потреб держав - членів МВФ. Їх використовуватимуть тільки в разі потреби і як другу лінію оборони».

Лідери «двадцятки» підтвердили готовність реалізувати програму структурних реформ, а також перетворень в області нормативного регулювання для поліпшення середньострокових перспектив економічного росту та побудови стабільніших фінансових систем.

«Ми підтверджуємо прагнення зменшити дисбаланси за рахунок зміцнення фінансів держав з дефіцитом допомогою зваженої і стійкою політики, яка враховує мінливі економічні умови, а також у країнах з великим профіцитом за рахунком поточних операцій за допомогою зміцнення внутрішнього попиту і переходу до більш гнучкого обмінного курсу», - йдеться в підсумковому документі.

Як наголошено в декларації, «учасники єврозони серед держав G20 приймуть усі необхідні заходи політики, щоб захистити цілісність і стабільність регіону, поліпшити функціонування фінансових ринків і вирватися із замкнутого кола взаємозалежності між суверенними структурами і банками».

Лідери країн «двадцятки» висловили надію про плідне партнерство між єврозоною і майбутнім урядом Греції для забезпечення незмінності курсу на реформи і стійкість єврозони.

Читайте також:

Країни G-20 звинуватили Європу в нерішучості при боротьбі з кризою

Росія прийматиме саміт «Великої двадцятки» в 2013 році

G-20 збільшить фінансування МВФ для боротьби з борговою кризою в Європі

Вихід Греції із зони євро може закінчитися гуманітарною катастрофою у країні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі