Стрес-тести підтвердили рівень безпеки українських АЕС

Поділитися
© UN Photo
Українські АЕС успішно впоралися зі стрес-тестами, які були проведені за ініціативою ЄС після аварії на «Фукусімі». Нових загроз безпеки не виявлено.

Проведені на українських АЕС стрес-тести не виявили нових загроз і викликів для їхньої безпеки.

Така оцінка міститься в національному звіті за результатами проведених стрес-тестів, які передані європейській стороні. Саме питання стрес-тестів стало одним з основних у ході засідання групи експертів ЄС та України, повідомив журналістам у четвер у Брюсселі після закінчення засідання директор департаменту стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микита Константинов.

«Переоцінка рівня безпеки не виявила нових викликів і загроз для наших енергоблоків», - заявив він.

Константинов нагадав, що проведення стрес-тестів було ініціативою Європейського Союзу після аварії на АЕС "Фукусіма-1" (Японія) і стосувалося спочатку країн ЄС, потім до неї приєдналися Україна і Швейцарія.

За його словами, проведення стрес-тестів входить «у завершальну стадію». «Усі країни завершили підготовку національних доповідей, і зараз проводиться їх оцінка, в якій також бере участь і Україна. При цьому Константинов уточнив, що аналогічна оцінка українського національного звіту проводиться і європейськими експертами в даний час.

Крім того, він повідомив, що на підставі проведених стрес-тестів також розроблені і певні рекомендації, щоб виключити ситуації, аналогічні трагедії в Японії. Зокрема, передбачається, що якщо будуть повністю знеструмлені «наші енергоблоки, енергозабезпечення буде поставлятися пересувними дизельними генераторами», пояснив Константинов.

Нагадаємо, що більшість українців не впевнені в безпеці АЕС і бояться серйозних аварій. !zn

Читайте також:

Країни ЄС будуть спільно перевіряти безпеку АЕС


Чорнобильську зону хочуть перетворити у всеукраїнську здравницю


Аварія на Запорізькій АЕС створила форс-мажорні умови для української газової галузі


Рівень сейсмічної небезпеки найбільшої в Україні АЕС взагалі невідомий

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі