Будівництво саркофагу «Укриття» стало дорожчим на 200 млн євро

Поділитися
Будівництво саркофагу «Укриття» над зруйнованим реактором у Чорнобилі стало дорожчим на 200 мільйонів євро. Незважаючи на це, чиновники обіцяють здати об'єкт вчасно.

Новий саркофаг «Укриття», будівництво якого почнеться у квітні, буде коштувати майже мільярд євро, кажуть у МНС. Це майже на 200 мільйонів більше за раніше озвучену вартість.

Французька компанія завершила вже спеціальний майданчик для будівництва. Конструкція дорівнює площі 4 футбольних полів. Здати об'єкт мають до 2015 року. Україна фактично фінансуватиме лише 6%. Решта - допомога інших країн.

Розпоряджатися грошима буде не український уряд, а Європейський банк реконструкції та розвитку. І хоча зараз повної суми на будівництво арки ще не назбирали, у МНС запевняють, що затримок не буде.

За словами голови Державного агентства з управління зоною відчуження Володимира Холоші, фінанси будуть виділятися країнами-донорами поетапно. У 2012, 2013, 2014 роках. Гарантовано, що чергового перенесення будівництва не буде.

Нагадаємо, 19 квітня 2011 року у Києві відбулася Донорська конференція зі збору коштів на будівництво об'єкту «Укриття». Країни-учасниці конференції виділили Україні 550 млн євро на чорнобильські проекти.

З урахуванням результатів квітневої донорської конференції у Києві, а також зважаючи на раунд додаткових зобов'язань від Франції, США, Росії, Європейського союзу та ЄБРР, повністю профінансована потреба у коштах на реалізацію чорнобильських проектів в обсязі 740 млн євро. !zn

Читайте також:

Австралія виділить Україні на «Укриття» 1 млн євро

Україна змушена будувати сховища для відпрацьованого ядерного палива, - Семинога

Туристам знову дозволили відвідувати чорнобильську зону

Вплив об'єкту «Укриття» на навколишнє середовище зараз менший, ніж від блоку діючої АЕС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі