Сири двох українських заводів знову викликали претензії у Росії

Поділитися
© allthingscheese.com
У Росспоживнагляді запевнили, що не схильні затягувати перевірки і прийняття підсумкового рішення. Остаточний вердикт обіцяють протягом дня.

Росспоживнагляд в ході лабораторного контролю виявив недоліки у зразках сиру двох українських заводів, які раніше отримали дозвіл відновити постачання своєї продукції на російський ринок, аналіз зразків з двох інших підприємств поки не завершений, повідомив 16 травня керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

15 травня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що вони розраховують відновити постачання сирів на ринок РФ у найближчі дні. За його словами, продукція чотирьох заводів, підготовлена для експорту, пройшла внутрішній лабораторний контроль в Україні. Ніяких порушень, у тому числі щодо російських технологічних стандартів, виявлено не було, зазначив міністр. Присяжнюк додав, що в даний час українська продукція проходить зустрічний контроль російськими фахівцями.

"У нас є зразки з чотирьох заводів, які ми перевірили на місці, близько 30 партій. Зараз практично завершена робота щодо зразків двох заводів - "Гадячсир" і "Прометей" філії "Менський". Ті дані, які є, залишають питання щодо якісних показників. В кінці дня випишуть їм ці результати, і ми приймемо остаточне рішення. Решта два заводи знаходяться в роботі. Ми не схильні затягувати (перевірки і прийняття підсумкового рішення)", - сказав Оніщенко. !zn

Читайте також:

Росія почала остаточну перевірку українського сиру

Ще одному українському заводу дозволені постачання сиру у Росію

Главі Росспоживнагляду важко сказати, коли український сир пустять у Росію

«Сирна війна» Росії з Україною офіційно завершена

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі