Митний союз обмежив імпорт м'ясо-молочної продукції з України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За підсумками інспекції українських підприємств, що спеціалізуються на продукції тваринного походження, Митний союз (МС) прийняв рішення тимчасово обмежити імпорт м'ясо-молочної продукції з України.

За підсумками інспекції українських підприємств, що спеціалізуються на продукції тваринного походження, Митний союз (МС) прийняв рішення тимчасово обмежити імпорт м'ясо-молочної продукції з України.


Як говориться у повідомленні Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії, такі дії застосовано за результатами переговорів представників національних ветеринарних органів держав-членів МС щодо підсумків проведеної інспекції.

"У зв'язку з не підтвердженням виконання ветеринарно-санітарних вимог і норм МС і РФ в повному обсязі, вирішено ввести тимчасові обмеження на право постачань продукції тваринного походження до держав-членів Митного союзу до подання протягом одного календарного місяця матеріалів про усунення зазначених під час інспекції недоліків і гарантій ветеринарною службою України щодо відповідності їх ветеринарно-санітарним вимогам і нормам МС стосовно шести підприємств", - йдеться у повідомленні.

Дане обмеження стосується ТОВ "ВО "Моліс" (виробництво молочної продукції), ТОВ "Компанія "Зевс ЛТД" (забій великої рогатої худоби), ДП "М'ясокомбінат "Зоря" (забій великої рогатої худоби і свиней), ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат" , ПАТ "Конотопм'ясо" (забій великої рогатої худоби, свиней, оброблення і зберігання яловичини і свинини), ТОВ "Молочний Дім".

Окрім того, згідно із заявою, не пройшли інспекцію у зв'язку з не підтвердженням виконання ветеринарно-санітарних норм Митного союзу і Росії 12 підприємств: ТОВ "Спартак" (забій великої рогатої худоби), Крижопільський філія ТОВ "ІНТЕР ФУД", ТОВ "Елітекс" (виробництво готової м'ясної продукції), ТОВ "Комплекс Агромарс" (забій птиці, оброблення, переробка, упаковка і зберігання м'яса птиці), ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Прилуки-Агропереробка” (забій великої рогатої худоби, свиней), ВАТ "Звенигородський сироробний комбінат", ПАТ "Жашківський маслозавод", ПАТ "Літинський молочний завод", ПАТ "Ічнянській молочно-консервний комбінат", ПАТ "Куп'янський молочноконсервний комбінат", ТОВ "Свіженька" (забій великої рогатої худоби і свиней, оброблення яловичини та свинини), "М'ясопереробний комплекс ЛТД" (забій птиці, оброблення, пакування, зберігання м'яса птиці).

До реєстру підприємств третіх країн Митного союзу також не було включено ПАТ "Вімм-Білль-Данн Україна", ТОВ "Літинський м'ясокомбінат" тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі