Термінал «Південний» прийняв перший танкер з нафтою Azeri Light

Поділитися
© Валерії Савченко
На МНТ «Південний» 29 січня о 23:40 прийнято перший танкер з легкою нафтою сорту Azeri Light обсягом 80 тисяч тонн для її подальшого транспортування нафтопроводом Одеса-Броди та однією із двох ниток нафтопроводу «Дружба» в напрямку Мозирського НПЗ (Білорусь).

Відповідний договір про надання послуг з транспортування нафти було укладено 17 січня 2011 року між ВАТ «Укртранснафта» та ЗАТ «Білоруська нафтова компанія».

Розвантаження танкера Minerva Astra було розпочато 30 січня 2011 року о 4:48 та завершено 31 січня 2011 року о 2:22, повідомляє сьогодні прес-служба «Укртранснафти».

Як повідомив раніше сьогодні заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Кірюшин, постачання азербайджанської нафти в Україну почнуться у квітні 2011 року.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко раніше заявляв, що Азербайджан пропонує постачати Україні до 8 мільйонів тонн нафти.

У свою чергу, міністр промисловості і енергетики Азербайджану Натік Алієв заявляв, що Азербайджан може постачати в Україну 5 мільйонів тонн нафти і 5-7 мільярдів кубометрів зрідженого газу. Він нагадав, що за 9 місяців 2010 року Азербайджан здійснив поставки в Україну 160 тисяч тонн нафтопродуктів і більше мільйона тонн сирої нафти, що в 5 разів більше у порівнянні з 2008 роком.

Нагадаємо, наприкінці січня Україна і Азербайджан підписали угоду про заходи щодо розвитку співробітництва у сфері транспортування нафти по території України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі