The Wall Street Journal "поховала" інвестиційну привабливість України

Поділитися
Побоювання інвесторів щодо України посилилися, констатує авторитетне ділове видання. Більшість інвесторів, ймовірно, продовжать триматися подалі від України, пише WSJ.

Протягом 2012 року інвестори були готові дати Україні привілеї, визнаючи, що економічне покращення і налагодження відносин з МВФ навряд чи відбудеться до парламентських виборів. Однак похмурі економічні прогнози і невизначеність щодо подальшої долі угоди з МВФ означає, що більшість інвесторів, ймовірно, продовжать триматися подалі від України.

"Інвестори готові були робити ризиковані ставки у гонитві за прибутковістю, українські казначейські векселі дають більше 20%", - пише видання The Wall Street Journal.

"Кілька місяців тому, відразу після виборів, ми продали всі наші активи в Україні, як суверенні та корпоративні", - сказав менеджер Aberdeen Asset Management ADN.LN Віктор Сзабо.

За його словами, побоювання інвесторів посилилися на початку грудня, коли аналітики рейтингового агентства Moody's і Standard & Poor's знизили кредитний рейтинг України.

Також, хвилювання інвесторів викликало і скасування запланованої зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з МВФ.

Банкіри прогнозують скорочення інвестицій в Україну через кризу в Європі

"Банк Goldman Sachs GS очікує, що девальвація буде приблизно на рівні 30% у другому кварталі 2013 року, в той час як банк BarclaysBARC.LN очікує, що одноразова девальвація у другому кварталі досягне 20%", - йдеться у статті.

"Фінансування дефіциту поточного рахунку у 14 мільярдів доларів разом з 6 млрд доларів погашення кредиту МВФ і 2 млрд доларів інших суверенних погашень виглядає вкрай проблематичним", - сказав аналітик Citigroup Inc.C Луїс Коста.

"Не всі інвестори будуть чекати угоди з МВФ", - говорить аналітик Exotix Ltd Андре Андріджановс.

На його думку, похмурі економічні прогнози і невизначеність щодо угоди з МВФ означають, що більшість інвесторів, ймовірно, продовжать триматися подалі від України.

Як повідомлялося, нещодавно виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко повідомила, що Україна продовжує втрачати інвестиційну привабливість. !zn

Читайте також:

Приріст іноземних інвестицій в економіку України впав у 5 разів

Делегат Німецької економіки: Для істотного підвищення інвестпривабливості потрібна дуже сильна політична воля

IFC: Без відновлення регуляторних реформ Україна ризикує не покращити позиції в міжнародних рейтингах

Азаров обдурив французів, розповівши про «подвоєння» іноземних інвестицій

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі