Тримісячна стабілізація цін на бензин принесла «Лукойлу» 14 млн дол збитків

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За неповні три місяці 2011 стабілізація цін на українських АЗС принесла компанії «Лукойл» 14 млн дол збитків.

За інформацією DT.UA, саме це стало однією з причин, з яких глава компанії Вагіт Алекперов привіз до Києва свій варіант меморандуму українського уряду з власниками нафтопереробних заводів.

У результаті документ (текст якого до цих пір не оприлюднено) все-таки був підписаний главою російської компанії, незважаючи на той факт, що, обрізавши Одеському НПЗ «Лукойлу» обидва трубопровідних маршруту постачання нафти і тим самим зупинивши завод, українська влада вимагає його запустити, а заодно і наполягає на відмові від підвищення цін на АЗС.
Після церемонії підписання меморандуму В. Алекперов заявив, що без трубопровідних поставок завод не розпочне роботу(хоча раніше Міненерго обіцяло, що робота Одеського НПЗ відновиться у квітні).
Не порадував меморандум і колегу В. Алекперова з ТНК-ВР Германа Хана: підняту росіянами проблему імпортних нафтопродуктів і необхідності введення мит прем'єр Микола Азаров назвав перебільшеною, відзначивши важливість міжнародних зобов'язань України. А на пропозицію обнулити ПДВ на імпорт нафти в Україні глава уряду заявив, що навряд чи Кабмін зможе задовольнити побажання нафтопереробників уповні.
Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Сергія Куюна «Що це було?..»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі