Ціни на продовольство в Україні зростуть на 10-15%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Зростання цін на продовольство на світовому ринку позначиться і на Україні. Вже на 20-25% подорожчали ячмінь, пшениця та кукурудза.

Ціни на всі види продовольства в Україні за сезон піднімуться на 10-15%, вважає президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

«Зростання цін на продовольчі товари викликане передусім зміною ціни на зернові культури. Якщо дивитися на світовий ринок, то майже на 40% подорожчали у світі пшениця і кукурудза порівнянні з відповідним періодом минулого року. Відповідно, і в Україні змінилися ціни на зернові культури. Звичайно, не на 40%, але в межах 20-25% подорожчали ячмінь, пшениця та кукурудза. Це все позначається на вартості таких продуктів як хліб, молоко, м'ясо, крупи», - сказав Козаченко в інтерв'ю УНН.

Козаченко також зазначив, що не варто забувати про ціни на енергоносії, які також є важливою складовою собівартості цієї продукції.

«Якщо подивитися на ф'ючерсні котирування Чиказької біржі або європейської, то можна побачити, що через 3-6 місяців прогнозується невелике зростання в межах 10% на всі види продукції. Це означає, що до тих 40%, на які у світі вже підвищилися ціни, можливе ще десятивідсоткове зростання», - підкреслив він.

За словами експерта, якщо говорити про зростання цін на внутрішньому українському ринку, в середньому воно може скласти за сезон 10-15%.

Як повідомлялося, Національний банк очікує прискорення інфляції восени поточного року. !zn

Читайте також:

Перед виборами влада посилює ручний контроль над цінами

Азаров запасся зерном та овочами, і з цим сподівається пересидіти кризу, що насувається з Європи

Овочі та фрукти подешевшали на 3%

Україна стала 44-ю у світі за якістю продуктів харчування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі