Туреччина хоче орендувати "вишку Бойка" в України - ЗМІ

Поділитися
© denizhaber.com.tr
Турецька сторона не проти залучити придбані Україною бурові платформи для освоєння турецького сектору шельфу Чорного моря на умовах підряду на бурові роботи або довгострокової оренди, повідомляють близькі до переговорів джерела.

Туреччина зацікавлена в оренді придбаних Україною бурових установок (так званих "вишок Бойка") для розробки турецької частини чорноморського шельфу.

Про це йшла мова на засіданні українсько-турецької комісії з організації нових маршрутів транспортування природного газу, що проходить сьогодні у Києві, повідомило РБК-Украина близьке до переговорів джерело.

«Турецька сторона висловила готовність залучити придбані Україною бурові платформи для освоєння турецького сектору шельфу Чорного моря на умовах підряду на бурові роботи або довгострокової оренди», - зазначив учасник комісії.

За словами учасника комісії, українська сторона подякувала Туреччині за допомогу у проведенні через протоки Босфор і Дарданелли бурової платформи «Петро Годованець». Прибуття в Україну бурової вишки, призначеної для видобутку газу на шельфі Чорного моря, очікується 10 травня.

Також українська сторона висловила вдячність турецьким фахівцям за допомогу при монтажі установки в порту Гіресун.

Турецька частина комісії підтвердила безперешкодність пропуску в акваторію Чорного моря другої, з придбаних Україною, самопідйомної бурової установки. Її прихід з корабельні в Сінгапурі запланований на друге півріччя 2012 року.

Нагадаємо, як писало ZN.UA, минулого року «Чорноморнафтогаз» на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна. У першому тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь тільки дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки ($400 млн) виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника. У другому тендері взяли участь три посередники. ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої установки також коливається близько $200 млн. Натомість переможцем виявилась «Ризька корабельня» з ціною близько $400 млн. !zn

Читайте також:

«Нафтогаз» купив другу вишку за ті самі $400 млн

Бойко запевняє, що історію про «вишки» придумали корумповані журналісти

Туреччина подякувала Україні за допомогу в поставках газу

Туреччина хоче зберігати газ в Україну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі