У «Борисполі» відкрився найбільший в Україні термінал

Поділитися
Президент Віктор Янукович назвав відкриття терміналу черговою маленькою перемогою. За його словами, Україна зробила все, щоб не підвести тих, хто приймав рішення про проведення Євро-2012 в Україні та Польщі.

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» відкрився термінал D, який є найбільшим в Україні і може обслуговувати до 15 мільйонів пасажирів на рік.

У церемонії відкриття взяв участь президент Віктор Янукович. У своєму вступному слові глава держави привітав усіх громадян України з відкриттям нового терміналу, назвавши це черговою маленькою перемогою. "Євро-2012 - це той проект, який створив нам мотивацію для того, щоб Україна змогла показати свої можливості", - зазначив Янукович.

Він також висловив переконання, що Україна зробила все, щоб не підвести тих, хто приймав рішення про проведення чемпіонату в Україні та Польщі і постійно підтримував цю ідею. "Ми добре розуміємо, що така робота об'єднує всю державу", - підкреслив Янукович, додавши, що це інвестиція нинішнього покоління в майбутнє покоління.

Площа нового терміналу становить 107 тисяч квадратних метрів. Будівництво нового терміналу було розпочато в листопаді 2008 року, вартість проекту склала 4,8 мільярда гривень із залученням іноземних інвестицій.

Термінальний комплекс D обладнаний 11-ма стаціонарними аеромостами з автоматизованою системою для посадки/висадки пасажирів, що дозволить приймати шість великих літаків класу "Боінг-747" і п'ять середніх - класу "Боінг 737".

Централізована система заправки літаків може заправляти повітряні судна прямо на стоянці зі швидкістю до 2 тонн на хвилину.

У перспективі заплановано добудову галереї терміналу у північному і південному напрямках з можливістю встановлення двох додаткових аеромостів.

Обслуговування та паркування повітряних суден здійснюється на новому пероні площею 183 тисяч квадратних метрів.

Держпідприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - найбільший аеропорт України, розташований у 29 кілометрах від Києва. Він обслуговує понад 70% авіаційних пасажирських перевезень країни. Є єдиним аеропортом України, з якого виконуються трансконтинентальні рейси. !zn

Читайте також:

Китайці почнуть будувати електричку у Бориспіль відразу після закінчення Євро-2012

Виявилося, що для швидкісних потягів Колеснікова в Україні не готові рейки

У Жулянах відкрито міжнародний термінал аеропорту «Київ»

В аеропорту Донецька відкрито новий термінал

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі