У день виборів в Україні перебуватиме місія МВФ

Поділитися
Технічна місія МВФ обговорить у Києві реформи в фінансовому секторі, зокрема неплатежі позичальників банків за кредитами. Питання про виділення грошей Україні вирішуватися не буде.

Технічна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує обговорити в Києві урядові програми реформування фінансового сектору з 26 жовтня по 2 листопада, повідомили в київському офісі МВФ.

«У контексті співробітництва з Національним банком України в період з 26 жовтня по 2 листопада Київ відвідає технічна місія експертів МВФ для обговорення урядової програми реформування фінансового сектора, зокрема заходів, які вживає влада для вирішення проблеми необслуговуваних позик», - йдеться в повідомленні з посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

Нагадаємо, МВФ в 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд дол.Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд дол, але в 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектора майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Діюча програма stand by завершується в кінці 2012 року. Українська влада вважає за доцільне продовження чинної програми з МВФ.

Парламентські вибори відбудуться в Україні 28 жовтня.

Читайте також:

Україна не хоче брати перед МВФ нові зобов'язання

Місія МВФ може відвідати Україну напередодні виборів

МВФ дасть грошей Україні в разі критичної ситуації в економіці

МВФ укладе з Україною нову угоду, вважають експерти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі