У другому півріччі Янукович пообіцяв зростання інфляції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Через неврожай основних сільськогосподарських культур президент України Віктор Янукович прогнозує у другому півріччі 2012 року можливе прискорення інфляції.

У другій половині поточного року підвищення темпів зростання цін є цілком імовірним, написав Віктор Янукович у своєму щорічному посланні президента до Верховної Ради.

«У другому півріччі 2012 року можливе привнесення інфляційного впливу з продовольчого ринку у зв'язку з очікуваним неврожаєм основних сільськогосподарських культур. Після періоду гальмування інфляційних процесів у 2011 році ймовірним є підвищення темпів зростання цін в якості компенсації за втрату доходів, навіть в умовах уповільнення динаміки», - йдеться в посланні.

На думку президента, у разі збереження відносно високих темпів економічного росту (приросту ВВП на рівні, принаймні, не нижче 2011 року), підвищення інфляції на 2-3% буде грати роль стимулятора економічної активності і буде прийнятним.

Як повідомлялося раніше, базова інфляція в Україні у травні 2012 року зросла до 0,1% з нуля у квітні, повернувшись на рівень березня і лютого, повідомила Державна служба статистики (Держстат) у п'ятницю, 8 червня.

У річному вимірі вона сповільнилася до 4,2% з 4,7% за підсумками квітня, 5,3% - за підсумками березня, 6,1% - за підсумками лютого і 6,6% - за підсумками січня.

В цілому з початку цього року базова інфляція склала 0,3%. !zn

Читайте також:

Уроки світової фінансової кризи для України

Топ-12 ризиків для економіки України в 2012 році

Рада прийняла зміни до держбюджету-2012 під соцініціативи Януковича

Арбузов запевнив, що гривня через соціальні ініціативи Януковича не постраждає

В Україні зафіксовано найнижчу інфляцію серед країн СНД

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі