У Єврокомісії запевнили, що Греція залишиться в єврозоні

Поділитися
© football.ua
Греція повинна залишитися в єврозоні, заявив представник Єврокомісії. Уряд Німеччини нагадав про необхідність дочекатися звіту «трійки» кредиторів Греції, перш ніж розглядати можливі варіанти дій.

Афіни не слід виключати з європейського валютного союзу, вважає Європейська комісія. «Греція повинна залишитися і залишиться в єврозоні», - заявив представник брюссельського відомства в понеділок, 23 липня.

У свою чергу уряд ФРН попередив про небезпеку умоглядних міркувань про вихід Греції з єврозони. Всі міністри поділяють думку про те, що необхідно дочекатися оцінки «трійки» міжнародних донорів цієї країни, повідомив 23 липня представник німецького уряду Георг Штрайтер.

За словами Штрайтера, від цієї лінії не відступає і міністр економіки ФРН Філіп Реслер. В інтерв'ю телеканалу ARD він лише описав, з якими почуттями він очікує звіту «трійки», додав представник кабінету міністрів.

Після заяви Реслера в Німеччині з новою силою спалахнули дебати навколо подальшого членства Греції в єврозоні. У Греції вже практично немає шансів залишитися в єврозоні, відзначив 22 липня німецький міністр і віце-канцлер. За його словами, вихід Афін з валютного союзу «вже давно ні в кого не викликає жаху».

Представники Єврокомісії, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського центробанку з 24 липня продовжать перевірку виконання Афінами зобов'язань у рамках програм фінансової допомоги країні. Свій звіт «трійка» представить на початку вересня. !zn

Читайте також:

Євро впав нижче мінімуму за два роки

Греція може збанкрутувати вже в вересні

Греція вимагає від кредиторів відмови від подальшого скорочення зарплат і пенсій

Грецький прем'єр скоротив зарплату членів уряду на 30%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі