В Італії залишилося 100 днів, щоб уникнути дефолту

Поділитися
© airliquide.com
Експерти Credit Suisse зробили невтішний прогноз: в Італії залишилося 100 днів до дефолту, пише Джуліано Балестрері у матеріалі, опублікованому в газеті La Repubblica.

«100 днів до дефолту. Це реальність, про яку повідомляють аналітики Credit Suisse. Без негайного здійснення структурних реформ Італія дуже швидко може скотитися до краху», - пише видання.

«Навряд чи комусь вдасться зупинити ці перегони. Принаймні, судячи з того, якими були справи колись. Ситуація стала критичною, коли прибутковість держоблігацій досягла порогу в 6%, а це точка неповернення: після подолання цього порогу залишаються 100 днів, щоб уникнути втручання з боку ЄС», - пояснює автор статті.

«Все відбувається як у фільмі «Назад у майбутнє»: на думку фінансових аналітиків, 6% - це точка безпеки. Після неї «буде майбутнє або крах!» Ця кінематографічна метафора прекрасно працює. Вчора поріг у 6% було перейдено вдруге після 28 липня. Тепер або уряд зуміє вжити негайних та ефективних заходів, які обіцяє Європейському союзу, або фінал вирішено: єдиним виходом з положення стане інтервенція міжнародних інститутів», - пише автор статті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі