У Кабміні впевнені, що підвищення мит на сотні видів товарів не перешкодить створенню зони вільної торгівлі з ЄС

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Кабміні заперечують, що ініціатива України щодо підвищення мит може стати підготовкою для вступу до Митного союзу з Росією в разі невдачі на переговорах з ЄС.

Звернення України до Світової організації торгівлі (СОТ) щодо підвищення максимальних ставок митних зборів на більш ніж 350 видів товарів не нашкодить переговорам щодо створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом (ЄС). Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи не зашкодить таке звернення України самим переговорам щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС, П'ятницький сказав: «Ні. Тому що ми переговори з ЄС закінчили. Угоду без зволікань необхідно підписати і перейти до її виконання. Зерно нашої угоди про зону вільної торгівлі з ЄС - це не тарифи. Ми йдемо на повну лібералізацію в сфері торгівлі товарами. На повну! Ось у чому справа. Основне - це гармонізація законодавства. І це - створення тих умов виходу на європейський ринок, які ми отримаємо не внаслідок зниження тарифів, а в результаті саме гармонізації».

- Україна готова шокувати світ і підняти мита на сотні видів товарів

Крім того, коментуючи припущення деяких представників Держдепартаменту США про те, що ця ініціатива України може стати підготовчим елементом для вступу до Митного союзу з Росією, якщо переговори не матимуть успіху, П'ятницький зазначив, що «ці речі абсолютно ніяк не взаємопов'язані».

Також урядовий уповноважений з питань євроінтеграції повідомив, що кількість видів товарів, на які Україна пропонує підвищити максимальні ставки митних зборів, становить 371: «Їх реально 371. Але, взагалі, у нас понад 11 тис. тарифних ліній, тому у відносному вимірі - це дійсно зовсім небагато».

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в інтерв'ю Юрія Сколотяного з Валерієм П'ятницьким. !zn

Читайте також:

СОТ різко знизила прогноз зростання глобальної економіки

Україна нікому не заважає вступати у СОТ - Порошенко

Рада схвалила в першому читанні підвищення до максимуму ввізних мит на імпорт ряду товарів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі