У Латвії випустили гранітну монету

Поділитися
Банк Латвії випустив в обіг нову пам'ятну монету номіналом в 1 лат. Цього разу пам'ятний лат називається «Кам'яна монета», повідомляє DELFI.

Графічний дизайн, що включає в себе зовнішнє срібне обрамлення і гранітний диск, розробив Лаймоніс Шенбергс, гіпсову модель - Яніс Струпуліс.

Як наголошується у повідомленні, камінь - це міцний матеріал, який має у латиській культурі і духовному житті латишів величезне значення.

Завдяки ідеї художників і ретельній роботі майстрів тепер з'явився і монетний камінь або «Кам'яна монета», яка поєднала в одному творі мистецтва граніт і срібло.

На срібному кільці викарбовано слово: LATVIJA. Гранітне ядро монети і промені сонця символізують, за задумом авторів, радість життя і віру в основні цінності.

Тираж «кам'яного» лата - 7 тис. примірників.

«Кам'яна монета» є законним платіжним засобом на території Латвії. Пам'ятну монету можна придбати у Банку Латвії, а також у банках, сувенірних крамницях і ювелірних магазинах. Ціна «Кам'яної монети» - 33,20 латвійських латів (близько 500 грн).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі