У Мінагрополітики пообіцяли інтервенціями збити ціну борошна

Поділитися
Інтервенції Аграрного фонду повинні привести до зниження ціни борошна в роздробі приблизно на 1 грн за кг, впевнений міністр. Також на роздрібний ринок викинуть гречку, крупи і цукор.

Аграрний фонд України з метою стабілізації цін на внутрішньому ринку почав продажі борошна хлібопекарським заводам і роздробу, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Сьогодні Аграрний фонд розпочав інтервенцію борошна, сформувавши борошномельні партії і зробивши переміщення. Протягом попереднього місяця ми почали виробництво борошна і зараз почали інтервенції на хлібзаводи і роздрібному ринку», - сказав він на брифінгу в середу, 12 вересня.

Міністр очікує, що це дозволить здешевити борошно в роздрібній торгівлі приблизно на 1 грн за кг. (Зараз кілограм пшеничного борошна вищого ґатунку коштує в Києві 5-6 грн.)

«Також ми направляємо на роздрібний ринок гречку, крупи і цукор, для того щоб в цей активний період збільшення споживання стабілізувати цінову ситуацію», - сказав він.

У березні 2012 року Кабінет міністрів доручив Аграрному фонду забезпечити в поточному році переробку зерна з Державного інтервенційного фонду та реалізацію борошна хлібопекарським підприємствам. Згідно з постановою Кабміну від 5 березня (№ 213), продаж борошна Аграрний фонд має здійснювати на умовах попередньої оплати, виходячи із середньозваженої ціни закупівлі пшениці та жита.

Спочатку фонд повідомив про плани переробити 311 тис. тонн зерна, пізніше заявив про намір збільшити переробку до 500 тис. тонн. !zn

Читайте також:

Призначено нового голову Аграрного фонду

З Аграрного фонду вкрали 15 тис. тонн зерна кукурудзи

Рахункова палата: Аграрний фонд повністю втратив функції регулятора цін

Керівництво Аграрного фонду розпродало за заниженими цінами мільйон тонн зерна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі