У Партії регіонів розраховують взятися за податок на розкіш ще до літніх канікул Ради

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Верховної Ради до початку канікул залишається ще 2 сесійні тижні, тому в парламентських комітетів буде достатньо часу для того, щоб розглянути законопроект, впевнені в ПР.

Народний депутат України від Партії регіонів Василь Горбаль вважає, що законопроект про введення податку на розкіш буде проголосований у першому читанні до початку літніх канікул Верховної Ради.

За словами регіонала, у Верховної Ради до початку канікул залишається ще 2 сесійні тижні, тому у парламентських комітетів буде достатньо часу для того, щоб розглянути законопроект.

Таким чином, зазначив Горбаль, законопроект про податок на розкіш буде винесений на голосування в парламент до початку відпусток. «Тим більше, що попереднє обговорення вже було», - сказав він під час прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA, повідомляє прес-служба ПР.

Однак, на його думку, парламент не встигне розглянути законопроект у другому читанні до кінця літа, тому що вже на етапі попереднього обговорення представники багатьох фракцій висловлювали свої зауваження і доповнення до документа.

«Регламент - це 2 тижні. Але навіть з урахуванням зауважень колег з інших фракцій будуть поправки до другого читання. Коли приймуть законопроект в другому читанні - важко говорити», - підкреслив Горбаль.

Нагадаємо, що згідно із законопроектом, внесеним Кабміном у Раду 5 червня, податок "на розкіш" почне діяти з 2013 року і принесе бюджету 500 млн грн. При цьому до набрання ним чинності Кабмін вирішив усунути лазівку для бажаючих уникнути попадання під новий податок: громадянам України буде заборонено тимчасово ввозити в Україну транспортні засоби особистого користування - дорогі мотоцикли, яхти, літаки і вертольоти, які якраз і потрапляють під визначення розкоші. !zn

Читайте також:

МВФ рекомендує Україні збільшити податки для багатих


Українські мільярдери підтримали введення податку на багатство


Багаті не платять податки, бо закон дозволяє їм цього не робити


В Україні 1,5% автомобілів обкладуть податком на розкіш


Уряд пообіцяв не поширювати податок на багатство на середній клас

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі