У посольстві Швейцарії кажуть, що ліберальна податкова реформа піде на користь Україні

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Водночас у посольстві Швейцарії звертають увагу, що успіх фіскальної реформи дуже залежить від усунення недоліків у роботі судової системи.

Ліберальна податкова реформа, на зразок тої, яку пропонували Мінфін та Державна податкова служба влітку, може піти на користь українській економіці та поліпшити місцевий інвестиційний клімат.

Таку думку в коментарях ZN.UA висловив радник Посольства Швейцарії в Україні, заступник посла Франц Шнайдер, коментуючи ініціативи щодо реформування податкового законодавства в Україні.

«Всеохоплююча ліберальна податкова реформа може позитивно вплинути на привабливість економічного майданчика та інвестиційний клімат», - зауважив швейцарський дипломат. Водночас він звернув увагу на те, що успіх фіскальної реформи дуже залежить від усунення недоліків у роботі судової системи. «Судові процеси між компаніями та податковими органами часто тривають роками й спричиняють значні втрати коштів», - зазначив пан Шнайдер.

Говорячи ж про відшкодування ПДВ, дипломат констатує, що для підприємств, які відповідають критеріям «відповідальних платників податків», воно відбувається автоматично. Водночас «позитивний ефект від автоматичного відшкодування ПДВ повністю нейтралізується авансовою сплатою податку на прибуток». «Це призводить до вимивання обігових коштів і негативно впливає на процеси інвестування», - резюмував представник посольства Швейцарії в Україні. !zn

Читайте также:

Правительство хочет обмануть Всемирный банк «налоговой псевдореформой», считают эксперты

Посольство Польши: Украине нужен собственный подход к реформированию налоговой системы

Посольство Финляндии: Возмещение НДС «автоматом» улучшает бизнес-климат в Украине

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі