У Великобританії розслідують махінації провідних світових банків

Поділитися
© ukranews.com
Комісія британського парламенту займеться розслідуванням діяльності провідних світових банків, підозрюваних у махінаціях при визначенні ключових ставок міжбанківського кредитування LIBOR. У скандал втягнули 20 найбільших світових банків.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон віддав розпорядження про проведення перевірки діяльності провідних світових банків. Розпорядження стало реакцією на інформацію, що надійшла про махінації при визначенні ключових ставок міжбанківського кредитування (LIBOR). "Махінації стануть предметом пильного розслідування. Винні в порушеннях повинні понести відповідальність перед законом", - зазначив Кемерон у своєму виступі в парламенті країни.

Для проведення розслідування буде створена спеціальна комісія на чолі з Ендрю Тайрі. Її метою стане розкриття механізму махінацій, і створення більш жорстких правил, спрямованих на їх припинення.

У зв'язку з махінаціями з LIBOR уже покинув свій пост голова ради правління банку Barclays Маркус Ейджіус. Банк також був оштрафований владою США і Великобританії на 452 млн дол. Банк звинуватили у спробі маніпуляції ключовими ставками фінансового ринку LIBOR і EURIBOR. За даними британського урядового агентства FSA і американського CFTC, порушення тривали з 2005 року. В ході розслідування при вивченні внутрішнього листування Barclays з'ясувалося, що за дії щодо необхідних банку маніпуляцій співробітникам пропонували дороге шампанське.

Після цього глава Банку Англії Мервін Кінг присоромив керівників великих банків за те, що вони дозволили своїм співробітникам зробити "настільки низький" вчинок. На його думку, необхідно змінити спосіб визначення LIBOR. "Ідея про те, що так, як я скажу, такою і буде ставка, є недієздатною", - вважає Кінг.

У махінаціях при визначенні LIBOR підозрюється керівництво провідних світових банків, серед яких - американські Citigroup, JPMorgan, британські Barclays, Royal Bank of Scotland, HSBC, німецький Deutsche Bank, швейцарський UBS. Розслідування ведеться правоохоронними органами США, Великобританії, Євросоюзу і Японії. !zn

Читайте також:

Moody's знизило рейтинги 15 найбільших міжнародних банків

Moody’s прогнозує проблеми для банків і економіки України в цілому

Янукович заявив про підвищення рейтингів України, хоча їх знизили

Moody’s як і раніше не обіцяє нічого позитивного для українських банків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі