УБОЗ перевірить, як керівництво ДП «Інформаційний центр» витрачає півмільярда гривень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прокуратура АРК доручила УБОЗу кримського главку міліції провести перевірки з низки моментів заяви директора кримської філії ДП «Інформаційний центр» Володимира Реброва по фактах корупції з боку керівництва цього держпідприємства.

Про це пише Валентина Самар своїй статті для DT.UA

В.Ребров у своїй заяві просить ГПУ, СБУ, Кабмін перевірити, як витрачаються публічні гроші підприємства. За його даними, «Інформ’юст» заробляє на рік не менше ніж 0,5 млрд. гривень. (Для порівняння: у недавньому інтерв’ю DT.UA О.Лавринович повідомив, що весь Мін’юст на рік за­робляє на адмінпослугах 271 млн. гривень).

Гендиректор «Інформ’юсту» Віталій Добжанський озвучені суми й підозри в нецільовому використанні зароблених коштів заперечує.

«Як витрачаються ці гроші, всім відомо. Підприємство постійно перевіряють, навіть більш ніж… Тому всі контролюючі органі все знають. Я не знаю, звідки він узяв ці суми. Реальність не така», - каже Добжанський. На прохання назвати реальну суму доходу держпідприємства генеральний директор відповів відмовою, посилаючись на те, що точно не знає («у мене для цього фінансовий директор є») і просто не хоче її називати.

Крім того, за інформацією В.Реброва, В. Добжанський і його син Владислав отримали безплатно на кримському узбережжі як мінімум три ділянки. Два наділи загальною площею три гектари в Добжанських також на березі моря в Чорноморському районі. Один - у Ленінському районі (с. Золоте), отриманий нібито як подяка від екс-спікера ВР Криму Анатолія Гриценка (нині під судовим слідством, зокрема й по земельних темах), який домагався переведення БТІ з Керчі у свою вотчину - Леніно - і отримав підключення до реєстрів.

В.Добжанський землю за собою або сином у Ленінському районі не визнає. Нові обставини, які можуть бути виявлені в результаті перевірки заяви В.Реброва, можливо, приведуть до нових розглядів щодо земель Добжанського.

Детальніше читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в матеріалі Валентини Самар «Чи можна розбити «золоте яйце» зсередини?».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі